Spun pas proiectului imobiliar de pe strada Măgura Cașin!

Pe lunga ordine de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local de mâine, avem și aprobarea unui PUD (Plan Urbanistic de Detaliu) pentru un bloc de locuințe care ar urma să fie îngrămădit lângă Parcul Cancicov, undeva între blocurile care se află în apropierea intersecției străzilor Aleea Parcului și Măgura Cașin.

Știind că acest proiect e cu cântec și că a fost deja o dată respins de fostul consiliu, ca un consilier local conștiincios m-am dus la fața locului pentru a vedea dacă și cât de justificate sunt îngrijorările vecinilor. În astfel de cazuri, administrația nu se face doar din birou. Sincer, le cam dau dreptate cetățenilor „gălăgioși” din zonă.

proiect bloc magura casin bacau

Apariția blocului P+2+M propus prin acest PUD ar aglomera zona, ar face ca spațiul verde să dispară, ar umbri clădirile vecine, ar îngreuna accesul la celelalte imobile din zonă și așa mai departe.

Am să fiu foarte direct, chiar dacă votul e secret (fiind vorba de un act individual), vă spun din start că nu voi susține la vot acest PUD. Sunt curios ce vor face colegii mei. A venit vremea să spunem NU proiectelor imobiliare abuzive din Bacău!

P.S.: oare ce i-a oprit până acum pe cei doi soți proprietari să își igienizeze imobilul sau măcar curtea?

proiect pud bloc strada magura casin aleea parcului-5

proiect pud bloc strada magura casin aleea parcului-4

proiect pud bloc strada magura casin aleea parcului-3

proiect pud bloc strada magura casin aleea parcului-2

proiect pud bloc strada magura casin aleea parcului-1

5 thoughts on “Spun pas proiectului imobiliar de pe strada Măgura Cașin!

 1. ceva ipocrizie din partea locatarilor din blocurile din zonă, dacă protestează pentru că și construcția blocurilor lor a distrus liniștea caselor care erau înainte, ca să nu mai spun că modul cum parchează locatarii blocurilor din zona parcului e la fel de deranjant pentru oamenii care ar vrea să se relaxeze în zonă, se pare că unii de acolo, din zonă chiar cred că parcul e numai a lor
  arhitectul șef al Bacăului, care dă autorizații nu are nici o legătură cu urbanismul, singurul lucrul care pare că primează sunt banii (oare chiar ajung și la primărie măcar?!), pentru că sunt așa de multe de construcții de clădiri care sunt construite peste alte construcții mai vechi, noua construcție de la Floare de colț, clădirea din spatele Oficiului Stării civile (care a și intrat peste propietățile vecine!-în proces) sunt exemple clare a modului de lucru a responsabililor cu urbanismul din Bacău

 2. Domnule consilier municipal, v-am semnalat o stare de fapt in data de 22.08 (pietonalul din fata policlinicii, ocupat abuzui dupa parerea mea de autoturisme).
  Mi-ati promis un raspuns.
  Inca il mai astept insa nu cu aceeasi speranta.

  1. Bună ziua! V-am răspuns pe 24 august și v-am spus că voi face demersuri în acest sens. Consilierii locali nu sunt responsabili cu aplicarea (executarea legii), dar o putem monitoriza. Astfel, luni, dacă voi fi în oraș, voi depune o adresă la Poliția Locală. Vă mulțumesc pentru înștiințare!

 3. Bravo! Extinderile ar trebui sa se faca pe orizontala in mai toate orasele. Am o curiozitate: ceva detalii despre bicicleta ne poti da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *