Cea mai tare experiență sportivă: 100 km/h în 3 secunde pe zăpadă

La Mădăraș, înainte de Snow on Fire, prietenii de la Burn ne-au făcut o surpriză. Unii n-au dat join și îmi pare nespus de rău pentru ei, căci chiar au avut ce rata. Am avut ocazia să mă plimb zeci de minute cu snowmobilul. Fără exagerare, a fost cea mai bestială experiență sportivă pe care am trăit-o până astăzi.

snowmobil madaras (7)

Am văzut Antalya din parașută, am experimentat tiroliana, dar nimic nu se compară cu senzația pe care o ai când faci un salt pe zăpadă cu snowmobilul la o viteză foarte mare. Salturile nu le-am făcut eu, ci instructorul care ne-a îndrumat și ne-a plimbat prin pădurile județului Harghita. M-a luat câteva minute pe snowmobilul lui și mi-am văzut viața trecând prin fața ochilor. Mă țineam de ghidon, iar instructorul făcea manevrele. M-a înclinat la 50-60 de grade, ba chiar a aranjat și o căzătură ușoară. Nu mi s-a părut periculos și m-am bucurat de fiecare secundă a turei. Am râs non-stop. Singurul lucru de care îmi pare rău este că nu am avut un GoPro pe cap.

În rest, am condus liniștit, fără vreo limitare anume, un Bombardier Ski-Doo Summit 700. Cu cei 140 CP ai săi, am atins suta în 3 secunde. Pe zăpadă, privind apusul printre brazii care au mai rămas în Munții Harghitei. Am învățat și un trick: pentru reușita virajelor în contrapantă, este recomandat să te ridici și să transferi greutatea pe spate. În fine, o jucărie ca asta m-ar face să aștepț zăpada cu sufletul la gură. De parcă schiatul n-ar fi fost de ajuns!

Dacă aveți ocazia, merită să vă dați cu snowmobilul! Terapie, nu alta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *