Serviciile publice de calitate trăiesc! Doar în campanie.

Serviciile publice sunt acele activități de interes general pe care autoritățile locale sau centrale trebuie să le asigure în permanență tuturor cetățenilor. Asta spune definiția. În România, calitatea serviciilor publice nu este deloc constantă, ci crește numai înainte de alegeri. Locale, europene, legislative, prezidențiale, e valabil în cazul tuturor scrutinelor.

Nu ați observat că cele mai importante inaugurări pică taman în perioada campaniei electorale? Se asfaltează străzile și ulițele, se curăță stațiile de autobuz, se vopsesc bordurile și se spală străzile mai bine ca niciodată. Am văzut în ultimele două zile lucruri care nu s-au întâmplat în doi ani de când sunt în București.

1. Stația de tramvai din fața blocului a fost vopsită și aranjată

statie de autobuz octavian goga vopsita campanie electorala

2. Graffiti-ul din metrou a fost acoperit cu un strat de vopsea

metrou vopsit campanie electorala

3. Străzile sunt spălate cu un aparat cu presiune. Inclusiv trotuarele. N-am fotografie, dar încerc să fac una în seara asta.

Vă imaginați că lucrurile astea ar trebui să se întâmple în mod obișnuit, nu? Știți că noi plătim ca lucrurile astea să se întâmple zilnic și nu numai pe perioada campaniei electorale, nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *