Ce se întâmplă cu semafoarele și cu giratoriile de pe Bulevardul Unirii?

Una dintre cele mai aglomerate artere și totodată pline de accidente rutiere din municipiul Bacău este Bulevardul Unirii, care se întinde pe o distanță de aproape 2 kilometri între statuia lui Ștefan cel Mare și Petromul de la intrare în cartierul Șerbănești.

Întrebarea din titlu a fost adresată de Alex Allex (de la Monitorizare VO Bacău) către Primăria Bacău, acesta încercând să afle detalii despre semafoarele din 2 intersecții de pe Bulevardul Unirii: intersecția cu str. Nicu Enea (spre Kaufland) și intersecția cu străzile Vadu Bistriței și Ion Luca Caragiale (înainte de pod). A solicitat informații despre valoarea contractului pentru montarea acestor semafoare, sursa finanțării și, cel mai important, motivul pentru care aceste semafoare nu au fost puse în uz niciodată.

Pe scurt, conform datelor din documentul nr. 68239/14.12.2016, se pare că Primăria Bacău nu știe prea multe lucruri despre ceea ce se întâmplă pe drumurile publice pe care cică le administrează:

  • Nu se cunoaște valoarea contractului și nici sursa finanțării pentru semafoarele din intersecția străzilor Nicu Enea și Bulevardul Unirii pentru că instalația a fost realizată de Kaufland, aceasta nefiind pusă în funcțiune deoarece nu există avizul Poliției Rutiere;
  • Nu se cunoaște valoarea contractului și nici sursa finanțării pentru semafoarele din intersecția străzilor Vadu Bistriței – Ion Luca Caragiale – Bulevardul Unirii din cauza că, țineți-vă bine, „nu mai există dosare în arhivă mai vechi de 5 ani”. Această instalație nu mai funcționează ca urmare a recomandărilor din Raportul de Inspecție a Siguranței Circulației întocmit de Primăria Bacău.

bulevardul-unirii-bacau-google-maps

Deci dacă eu cer informații cu privire la o anumită investiție care s-a întâmplat înainte de 2010 pe domeniul public al municipiului Bacău, să înțeleg că nu mai există documente în acest sens?

Răspunsul este semnat de primarul Cosmin Necula și contrasemnat de secretarul Nicolae Ovidiu Popovici, respectiv de Andreea Butnaru, responsabilă de solicitările în baza Legii 544/2001 în cadrul Primăriei Municipiului Bacău.

Că tot vorbim de Bulevardul Unirii, la ședința de mâine a Consiliului Local Bacău avem pe masă, printre altele, alocarea a 200.000 de lei pentru reamenajarea giratoriului „OZN” de la Colegiul Economic. Tot mâine sper să obțin informații de la executiv în privința sensului giratoriu care ar trebui amenajat la benzinăria din Șerbănești și care este prins în planul de investiții publice pe anul acesta.

P.S.: Dacă tot nu avem nevoie de semafoarele din sensul giratoriu amplasat la intrare pe podul Șerbănești, hai să le instalăm într-un loc în care acestea sunt necesare!

night-ride-bacauanii-vor-piste

3 thoughts on “Ce se întâmplă cu semafoarele și cu giratoriile de pe Bulevardul Unirii?

      1. Deci dam aproape jumatate din suma initialla ca sa se faca o lucrare ca lumea! Foarte bine dar pentru acea prostie plateste cineva? Un arhitect, cel care a dat avizul etc dorm linistiti, le stau toti banii in buzunar?
        E

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *