Ce s-a discutat la ședința Senatului Universității #5

Joi, 17 septembrie 2015, am participat, în calitate de reprezentant ales al studenților, la ultima ședință din anul școlar 2014-2015 a Senatului Universității „Nicolae Titulescu” din București, întâlnire la care s-au luat câteva decizii destul de importante pentru studenții pe care îi reprezint, dar și pentru cadrele didactice.

Cred că e foarte important ca deciziile și discuțiile din senatul universitar să ajungă la urechile tuturor studenților, căci acestea îi afectează în mod direct, sub o formă sau alta. La ședința de joi am votat câteva prevederi menite „să coboare milităria jos din pod”, mai ales în rândul profesorilor. Voi începe cu ele și voi continua cu deciziile importante pentru studenți.

 • A fost eliminată posibilitatea reprogramărilor cursurilor sau a seminariilor (punct suplimentar pe ordinea de zi);
 • Orarul va fi mai compact și mai eficient, pentru o mai bună gestionare a gradului de ocupare al sălilor. Gata cu vinerile libere!
 • Din rațiuni financiare, mai multe spații vor fi închiriate către Facultatea de Limbi Străine din cadrul Universității „Nicolae Titulescu”;
 • S-a luat act de încetarea activității a cadrelor didactice care nu vor obține titlul de doctor până la 30 septembrie 2015, conform art. 162 din Legea Educației. Astfel, studenții nu vor mai avea la catedră 3 profesori de la Facultatea de Drept, 2 de la Științe Sociale și Administrative și alți 3 de la Științe Economice.
 • Asistenții nu vor mai putea conduce lucrări de licență, iar profesorii vor putea coordona maximum 25 de lucrări de licență, respectiv 15 lucrări de disertație;
 • Anul universitar 2015-2016 începe pe 5 octombrie (ora 10:00) pentru studenții de la licență și pe 19 octombrie pentru cei de la master.
 • Fostul judecător CEDO Corneliu Bîrsan se întoarce la catedră și va fi profesor exclusiv la Universitatea „Nicolae Titulescu”;
 • A fost stabilit graficul ședințelor senatului pentru 2015-2016 (cel puțin una la două luni).
 • Au fost validate rezultatele referendumului privind desemnarea rectorului universității: peste 75% s-au exprimat pentru organizarea de alegeri.
 • Au fost aprobate concursurile de ocupare a unor posturi de asistent (Mihaela Ionescu) și lector universitar (Carla Anghelescu) în cadrul Departamentului de Drept Privat.
 • În urma obținerii titlului de doctor, a fost aprobată ocuparea funcțiilor de asistent universitar pentru Lamya Diana Hărătău (Departamentul de Științe Penale), Sorana Catinca Pop (Departamentul de Drept Public) și Cătălin Bogdan Nazat (Departamentul de Drept Privat).
 • Au fost aprobate planurile de învățământ și statele de funcții din cadrul celor trei facultăți. Dacă la Facultatea de Drept nu au fost înregistrat modificări față de anul trecut, cele de la facultățile de Științe Sociale Administrative și Științe Economice au fost refăcute după criteriile impuse de ARACIS.
 • A fost aprobată prelungirea stagiilor doctorale pentru studenții cărora le-a expirat termenul în iunie 2015.

Ședința a fost condusă de conf.univ.dr. Vasile Nemeș (președintele Senatului), completat la prezidiu de prof.univ.dr. Ion Neagu (președintele Consiliului de Administrație), prof.univ.dr. Gabriel Boroi (rector), conf.univ.dr. Mircea Damaschin (prorector) și Cristina Tudor (secretar șef Universitate).

Vă stau la dispoziție pentru alte curiozități și nelămuriri.

universitatea nicolae titulescu

2 thoughts on “Ce s-a discutat la ședința Senatului Universității #5

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *