Ordinea de zi a ședinței de azi pentru constituirea noului Consiliu Local Bacău

Dacă până acum am participat la ședințele Consiliului Local Bacău ca să vă transmit ce se decide și ce se discută acolo, iar din când în când pentru a pune presiune pe aleșii locali ca să respecte legea și să ia în seamă și cetățenii, de azi voi fi, în urma alegerilor din 5 iunie, unul dintre cei 23 de membrii ai forului decizional al municipiului pentru următorii 4 ani.

În cele ce urmează voi face exact ce am de gând să anunț în spațiul public înainte de fiecare ședință a consiliului, și anume ordinea de zi, cu explicațiile de rigoare acolo unde este cazul. În plus, atunci când proiectele o impun, voi găzdui dezbateri publice (online, dar și formale, sub forma unor adunări deschise) și voi încerca să vă implic cât mai mult în tot acest proces decizional. Asta pentru că m-ați ales ca să vă reprezint.

Fiind singurul membru independent pe lângă cei 22 de consilieri ai partidelor (PSD, PNL, PMP, PSRO și ALDE), voi avea nevoie de sprijinul vostru fie pentru adoptarea unor proiecte de hotărâre pe care am de gând să le propun (și veți afla în curând care vor fi primele mele inițiative), fie pentru a reacționa vizavi de eventualele decizii care nu vor fi în interesul nostru, al cetățenilor.

Așadar, aceasta este ordinea de zi a ședinței de constituire a noului Consiliu Local al mun. Bacău, convocată ieri de către prefectul Ioan Ghica:

  • 1. Alegerea comisiei de validare a Consiliului Local;
  • 2. Validarea mandatelor consilierilor declarați aleși la alegerile din data de 5 iunie 2016;
  • 3. Depunerea jurământului de către consilierii locali ale căror mandate au fost validate;
  • 4. Alegerea președintelui de ședință;
  • 5. Prezentarea validării alegerii primarului;
  • 6. Depunerea jurământului de către primar;
  • 7. Alegerea viceprimarilor;
  • 8. Constituirea comisiilor de specialitate ale consiliului local.

cristian-ghinghes-poza-2

La 1, 2, 3, 4, 5 și 6 e clar.

La punctul 7: dacă multiplele zvonuri privind acordul politic dintre PSD, PMP și ALDE sunt adevărate, e foarte posibil ca viceprimarii propuși spre votare să fie, la pachet, Dragoș Ștefan (ALDE) și Constantin Scripăț (PMP). Nu știu cum vi se par vouă aceste nume, dar veți afla după ședința de azi dacă și pe ce nume am pus ștampila. Mă simt dator să repet că eu nu am încheiat alianțe sau înțelegeri cu nimeni, în ideea respectării principiilor pe care le-am formulat în campanie și pe care le voi respecta cu sfințenie.

Cât despre comisiile de specialitate, care vor fi constituite la punctul 8 de pe ordinea de zi, am de ales între 5 astfel de organisme:

I. Comisia pentru activități economico-financiare, buget, investiții;
II. Comisia pentru amenajarea teritoriului și urbanism, administrarea patrimoniului și agricultură;
III. Comisia pentru comerț, turism, servicii publice și transport urban, gospodărie comunală și energie termică;
IV. Comisia pentru activități social-culturale, culte, învăţămant, sănătate, familie, muncă și protecție socială, protecție copii, sport și ocrotirea monumentelor istorice, protecția mediului și reconstrucție ecologică;
V. Comisia pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.

Așa cum am discutat zilele trecute și cu doamnele din compartimentul primăriei care se ocupă cu activitatea Consiliului Local, aș opta pentru stabilirea componenței acestor 5 comisii ale consiliului în funcție de profesiile și studiile noastre, ale aleșilor. Astfel, cea mai potrivită comisie pentru mine este a cincea, deci cea pentru activitate juridică și disciplină, administrație publică, apărarea ordinii publice, respectarea drepturilor și libertăților cetățenești.  

Așadar, vă aștept azi, de la 12:30, la ședința de constituire, întâlnire care va avea loc, ca orice altă reuniune a Consiliului Local Bacău, la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. 

foto via constituirea Consiliului Local din 2012

constituirea-consiliului-local-bacau-2012-14

2 thoughts on “Ordinea de zi a ședinței de azi pentru constituirea noului Consiliu Local Bacău

  1. buna seara de dl Scripat am auzit il cunosc cat de cat celalalt nu ,de la pnl cine sunt C. L. alesi? ai curaj ca independent ,sper sa rezisti daca nu alege din totti raiii,pe cel mai bun. SUCCES!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *