Dupa cum cu totii stim, turcii sunt cei care au inventat sarmalele. Tot ei sunt si cei care le-au luat de la ei de acasa si le-au raspandit in zona balcanica. Le-au raspandit „atat de tare” incat sarmalele au devenit o mancare traditionala romaneasca. Unde mananci sarmale mai bune decat acasa, in Romania? Nicaieri, va spun eu.
Cand am fost in Turcia am avut curajul de a infuleca doua chistoace -chiar asa aratau- care isi propuneau a fi sarmale. Asta se intampla intr-o seara in care eram impacat cu mine, priveam marea si stateam ca un boss pe un scaun din plus.
Toata atmosfera a fost stricata brusc de un gust oribil. Erau acre, mici, sarate si nu aproape ca nu le simteam gustul. Orezul din ele era crud. Nu aveau condimente, ci doar erau murate. Erau sarmalele originale.
Credeti-ma, suntem maestri la sarmale!
buton de Share pe Facebook n-ai? 🙁 doar Like?
Share sau like, e cam tot aia pe Facebook acum.
Rares, butonul de Like face acelasi lucru cu butonul de share