Propaganda la Conferinta Antidrog de la Bacau

Ieri 13 martie 2009 s-a organizat la Casa de Cultura Vasile Alecsandri din Bacau o Conferinta Teritoriala Antidrog. Daca afisul si comunicatul prevesteau „Ramai cu noi” si „Departe de droguri” ca fiind temele principale ale manifestarii, la fata locului subiectul principal a fost „tinerii si propriile lor valori„. S-a facut abstractie de aceste teme si s-a vorbit despre cat de rele sunt drogurile, de parca tinerii din sala nu ar fi stiut acest lucru.

Pe langa subiect. Au luat cuvantul reprezentati ai Politiei, Primariei, Prefecturii, Consiliului Judetean, Inspectoratului Scolar Judetan, Bisericii, etc. Majoritatea au fost pe langa subiect. Nimeni nu a vorbit despre valorile tinerilor. S-a vorbit despre inteligenta traficantilor dupa care despre cat de nocive sunt drogurile, apoi despre existenta drogurilor in Bacau, din nou despre cat de rele sunt drogurile si tot asa… Sala a fost plina, au participat elevi din mai multe scoli si licee din Bacau. Multi dintre acestia au fost culesi de prin scoli si plantati in sala, au primit o brosura, o foaie cu un sondaj de opinie si o cerere de adeziune pentru cei care doreau sa devina voluntari ai diferitelor structuri care lupta impotriva consumului de droguri. Tinerii au plecat fara nimic nou, mai toti stiind ca drogurile sunt daunatoare.

Naivitate. In schimb am remarcat naivitatea multora dintre cei care au vorbit la microfon. Cireasa de pe tort a venit de la inspectorul sef al ISJ care a spus ca a auzit el voci care spuneau ca sunt tineri in Bacau care consuma droguri. Uau, ma bucur ca v-ati dat seama! Urmeaza sa aflati ca sunt elevi de elita de la licee de elita care se drogheaza prin baile institutiilor de invatamant.

Poezie. Apogeul a fost atins in momentul in care a urcat pe scena presedintele Consiliului Judetean al Elevilor, un tanar adolescent care nici buna ziua nu a dat. A mers rapid catre microfon si a inceput sa citeasca/recite o povestioara care a durat 30 de secunde. Multumesc si pa!

Cele mai interesante idei spuse in cadrul conferintei:

 • „Vreau sa stiti ca acesti traficanti sunt foarte destepti”
 • „Sunteti nesimtiti! Suntem reprezentantii unor institutii marcante si incercam sa va ajutam!” – cam asa a sunat o fraza rostita de o doamna inspectoare; fara argumente si fara rost.
 • „Am auzit voci care sustineau ca si in judetul Bacau exista acest fenonem de consum al drogurilor de catre tineri”
 • „In ceea ce priveste drogurile, nu va ganditi doar la ziua de maine! Ganditi-va la ziua de poimaine” – un lucru interesant spus de Balcanu Toader
 • „Vreau sa ma primiti in gasca voastra pentru ca vreau sa va ajut!”
 • „Aveti incredere in politia bacauana!” (IPJ Bacau)
 • „Incercam sa le imprimam tinerilor valori adevarate” – cel mai inteligent lucru spus la aceasta manifestare
 • „Ma simt bine ca sunt cel mai tanar prefect din Romania” – a spus Dorian Pocovnicu, noul prefect al judetului Bacau.

Propaganda. Asa se intampla cand astfel de manifestari sunt organizate de dragul de a fi organizate. Totul a fost facut pentru imagine si propaganda. Imi este greu sa cred ca cineva si-a dorit ca tinerii sa afle lucruri noi despre consumul de droguri, in masura in care elevii au fost informati ca trebuie sa faca act de prezenta la Casa de Cultura si nimic mai mult.

PS: Ma credeti daca va spun ca 70 % din elevii liceelor de elita din Bacau care au completat sondajul au scris „Becali” in dreptul pozitiei 1 de sub intrebarea ce face referire la persoana pe care o apreciaza ei cel mai mult?

Fotografie realizata cu un telefon mobil

7 thoughts on “Propaganda la Conferinta Antidrog de la Bacau

 1. am fost si eu prezent in sala. Chiar fac parte din centrul teritorial al acestei organizatii. Cred ca ai inteles gresit mesajul acestei intalniri.

 2. Felicitari pentru ceea ce ai scris. Perfect adevarat! Astfel de intaliniri sunt facute la misto. Nu asa se rezolva problema drogurilor. Felicitari inca o data, kristofer93.

  Ionut Avram

 3. numa’ prostii…o tara de kkt…plm…ce valori mai avem noi de promovat?adeca dee…ce poti vedea in afara de oameni influienti cu bani in tara asta???oamenii de valoare mor saraci…nici macar cu respectul…aiurea…nu ai de unde sa alegi pe cineva…bun articolu’

 4. Au cheltuit bugetul. S-au intalnit. Au debitat. Au plecat multumiti de sine si cu burtile pline de la mancarea de dupa. Inca o problema rezolvata.
  Liceele problema sunt cunoscute. Si POWER USERii sunt stiuti. De ce nu-i scutura nimeni ? ISJ, DGASPC si alte organisme organizeaza porcarii de astea tot timpul. Hai mai lasa-ti-ne. Politia sa- si faca treaba.

 5. „Aveti incredere in politia bacauana!” (IPJ Bacau)

  Asta a fost tare. Am citit la cabral acum doua zile un interviu luat unui consumator … pana sa scrie cabrl continuarea, baiatul s-a sinucis. Se poate spune ca aici e Bacau si u Bucuresti. Copii se drogheaza si se vor droga in continuare cu toata „increderea” in politie si in „institutii” („structuri”). Personal cred ca orice fel de actiune nu va face nimic in privinta consumatorilor. Nu se va intampla NICIODATA nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *