Dacă și acest „proiect pentru piste de biciclete” e ca cel din 2011… nu, mulțumesc!

După 2 ani de demersuri, petiții, dezbateri și multe marșuri cu participare numeroasă, pot spune că am o oarecare satisfacție legată de Băcăuanii vor piste pentru biciclete, inițiativă pe care o gestionez încă din primăvara anului 2014 și pe care am demarat-o din pasiunea mea pentru bicicletă.

Mulțumirea mea e ocazionată de conținutul programelor candidaților de anul acesta la Primăria Bacău, platforme ce cuprind mai toate dorințele pe care le-am formulat și repetat împreună cu bicicliștii băcăuani: realizarea de piste pentru bicicliști atât pentru agrement, cât și pentru folosirea bicicletei ca mijloc de transport în oraș, în baza Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru care am reușit să obținem în acest an o alocare bugetară de aproape 100.000 de euro. Din câte am înțeles, urmează licitația.

cristian-ghinghes-bicicleta-bacau

E bine. Sunt mulțumit că doleanțele noastre care acum vreo 2-3 ani erau văzute ca niște lucruri utopice sunt astăzi teme principale de campanie și asta, nu pot să nu recunosc, reprezintă pentru mine un motiv de satisfacție personală. Dacă în 2014 eram la stadiul „voi, bicicliștii, sunteți atât de puțini încât nici nu contați”, azi am ajuns, iată, în punctul în care candidații principalelor partide ne promit infrastructură dedicată mersului cu bicicleta în oraș.

Totuși, nu pot să nu remarc ipocrizia unui domn care a fost viceprimar, care a avut ocazia să facă ceva pentru bicicliști timp de 4 ani de zile și care acum vine să ne propună proiecte frumos desenate în acest sens. Când Dragoș Luchian era mâna dreaptă a primarului condamnat Stavarache, a fost aprobat în Consiliul Local Bacău un proiect de aproximativ 700.000 de euro pentru bicicliștii băcăuani ce nu a mai prins contur. Să ne spună ce s-a întâmplat cu proiectul și mai ales cu banii, iar apoi ne poate promite ce vrea el.

dragos luchian proiect bacau piste biciclete 2016

Vă reamintesc că în perioada în care dl. Luchian era viceprimar, prin Hotărârea Consiliului Local nr. 261/05.08.2011, municipalitatea urma să desfășoare un proiect de amenajare a pistelor pentru bicicliști pe străzile Calea Republicii, str. Mărășești, 9 Mai, Ștefan cel Mare, Calea Moldovei, investiția votată de Consiliul Local ridicându-se la 3.054.657 lei, adică aproximativ 700.000 de euro. Studiul de fezabilitate a fost realizat de Wareso Prod SRL din Suceava, aceeași firmă care s-a ocupat de proiectarea sensului giratoriu aka furung/OZN din intersecția de la Colegiul Economic „Ion Ghica”. Ce s-a întâmplat după aceea, vedeți și voi: zero kilometri de piste pentru biciclete pe străzile mai devreme menționate.

Surse din cadrul TNL spun că Luchian vrea cu mare ardoare să își facă apariția la unul dintre marșurile bicicliștilor pentru niscaiva imagine. Foarte bine, oricine e liber să vină la acțiunile noastre, dar l-as sfătui să se prezinte pregătit cu răspunsuri. Nu de alta, dar lumea e sătulă de vrăjeli electorale și e foarte posibil să îl ia la împins vagoane.

Eu v-am spus deja cum văd dezvoltarea infrastructurii de transport din municipiul Bacău, în baza demersurilor pe care le-am desfășurat până acum. Sunt lucruri pentru care m-am luptat și pe care le cunosc pentru că sunt pasionat de tot ce înseamnă mobilitate urbană. Indiferent de calitatea pe care o voi avea după 5 iunie, voi face tot ce pot pentru a duce la bun sfârșit aceste idei, în special realizarea pistelor pentru biciclete.

N-ați uitat de Turul Bacăului pe bicicletă de mâine, da? Ne vedem la ora 18:00!

piste biciclete primaria bacau

2 thoughts on “Dacă și acest „proiect pentru piste de biciclete” e ca cel din 2011… nu, mulțumesc!

  1. panourile astea de la Luchian sunt ca autostrada zburatoare a lu Oprescu.. sa fim seriosi, cine ii mai crede?

  2. Vorba lui Andy. Cine ii mai crede? Acceasi placa o au toti de la revolutie incoace. Vom face pentru voi, pentru cetateni, numai lucruri bune. Ma uit in jur si vad dezastrul. Si nu mai vad pe nimeni sa raspunda pentru haosul creat. Ne adancim in saracie, caci totul costa, si nu vedem rezultate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *