Clarificări despre inițiativa Băcăuanii vor piste pentru biciclete

În primele luni ni s-a spus că inițiativa noastră este pur electorală (pentru că, vezi Doamne, o demarasem înainte de alegerile europarlamentare de anul trecut), apoi că suntem mână în mână cu SRI și DNA în încercarea de a-l scoate din joc pe primarul Romeo Stavrache (ce aberație!), ca într-un final să aud că pregătim terenul pentru alegerile locale din 2016 fie lui Cosmin Necula, fie lui Cristi Manolache.

Toate sunt niște invenții aiurite menite să decredibilizeze demersul nostru, zvonuri cărora inițiatorii Băcăuanii vor piste pentru biciclete, în frunte cu mine, le-am clarificat astăzi, printr-un comunicat postat pe pagina inițiativei.

Preiau mesajul și aici:

Ca să eliminăm din start orice discuție în lumina celor 12 luni electorale care au rămas până la alegerile locale din 2016, vrem să facem câteva clarificări vizavi de asocierea principalelor figuri politice cu inițiativa noastră. Băcăuanii vor piste pentru biciclete nu este o inițiativă menită să ajute vreun politician sau vreo formațiune politică, singurul nostru scop fiind acela de a pune presiune pe autorități, astfel încât să le convingem să realizeze piste pentru biciclete în Bacău.

1. Dragos Luchian (actualmente senator) și Romeo Stavarache (încă primar) au condus acest oraș ani de zile și nu au avut voința și nici viziunea de a include piste pentru biciclete în proiectele de modernizare a infrastructurii rutiere din Bacău. În afara realizării unor lucruri concrete (întâlniri punctuale și demararea de investiții) care să rezolve problemele bicicliștilor din Bacău, orice asociere a membrilor PNL în scop electoral cu această inițiativă poate fi consemnată drept acțiune ipocrită.

2. Cristi Manolache este de 3 ani de zile în Consiliul Local Bacău și, din păcate, n-am auzit nicio reacție a dumnealui și a colegilor săi de partid (UNPR, ex-PER) punctuală vizavi de infrastructura pentru bicicliști. A avut tot timpul din lume să propună un proiect de hotărâre (și încă are!) pentru dezvoltarea pistelor în Bacău, inițiativă pe care am fi susținut-o fără rezerve.

3. Dragos Benea, în ciuda faptului că este un sportiv înrăit, n-a făcut niciun demers în anii acești de mandat nici în fruntea CJ, nici la conducerea PSD Bacău, pentru îmbunătățirea infrastructurii pentru bicicliști și pentru băcăuanii care fac sport în general. Ce-ar fi mers o centură a bicicliștilor…

4. Cosmin Necula (deputat de Bacău, ex-consilier local și președinte al municipalei PSD) n-a formulat nicio inițiativă sau vreo declarație până în momentul de față despre pistele pentru biciclete, semn că nu suntem o prioritate pentru puținii PSD-iști care se află sau eventual se vor afla la cârma orașului Bacău.

Mulțumim pentru înțelegere și vă asigurăm de toată imparțialitatea și onestitatea noastră!

P.S.: Totuși, nu este târziu. Până la anul, toți cei de mai sus pot pune umărul la realizarea infrastructurii pentru bicicliști atât în oraș, cât și în județ.

pisteeeee

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *