Necesitatea culturii – text argumentativ

Mi s-a predat la limba romana acum cateva saptamani textul argumentativ. Ni s-a dat ca aplicatie la lectie sa alcatuim un text argumentativ pe o tema fixa.
Observand ca subiectul este foarte bun m-am hotarat sa postez textul argumentativ pe blog.

Cerinta: Vorbiti despre necesitatea culturii pornind de la afirmatia lui Vasile Bancila: „Azi, civilizatia si cultura sunt ca doua trenuri ce merg pe linii paralele dar in directii opuse: pe masura ce civilizatia creste, cultura scade.”

Rezolvare:
Eu consider ca afirmatia lui Vasile Bancila este complet adevarata deoarece intr-o civilizatie ca a noastra apar tot mai multe curente noi.

Pe de o parte avem unul dintre cele mai importante lucruri si anume cultura care pe zi ce trece dispare din viata noastra. Odata cu mass-media a aparut si televizorul. La TV apar tot mai multe canale si consider ca este bine pentru ca avem posibilitatea de a fi selectivi, sa ne uitam la ceea ce credem de cuviinta. Din pacate printre aceste posturi au aparut si canalele dedicate manelelor. Cu toate ca acestea fac parte dintr-o ramura care ar trebui sa reprezinte muzica, majoritatea sunt dovezi clare de incultura. Nu pot sa uit faptul ca acum cateva saptamani am citit intr-o publicatie de specialitate ca „Taraf TV”, postul pe care apar manelistii cunoaste cea mai mare ascensiune din audiovizual.

Pe de alta parte, si eu am lasat cartile sau teatrul pentru internet. In zilele noastre numarul de abonati la internet creste iar problema este ca internetul este folosit la multe lucruri care ne adancesc gaura numita incultura.

In concluzie, trenul numit trebuie corelat cu trenul numit civilizatie, astfel incat civilizatia sa creasca odata cu cultura si datorita ei.

17 thoughts on “Necesitatea culturii – text argumentativ

 1. Cel mai dinamic site de fun din Romania. Mii de imagini amuzante, actualizate zilnic.

  Intra zilnic pe http://www.fny.ro si gasesti peste o mie de imagini amuzante care te binedispun si te fac sa zambesti 🙂

  :):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):):)

 2. mijto subiect! mi`ar fi placut sa fi primit si eu asa ceva knd eram in lieu, dar ma rog minunatul sistem de invatamant era si este in continuare preocupat sa indoape elevu` pana la refuz cu toti autorii si operele lor in loc sa le mai ofere o tema k asta! cu kre sa vada cum gandeste si in alte situatii! bvo…mi`a placut „raspunsul” tau! profa ce ti`a spus?

 3. spune-mi ca asta nu e un raspuns de clasa a XII-a. ssi mai spune-mi ca profa nu ti-a dat 10 pe un astfel de text. ideea e buna dar exemplele sunt proaste. nu te poti pune sa vorbesti despre manelisti la ora de romana. asta-ti dovedeste tie orizonturile, sau spre ce te apleci. sa ai doar expresiile si structura specifica unui text argumentativ u e destul. parerea mea..

 4. mult prea simplu…. nu prea respecta structura unui text argumentativ insa ideile sunt destul de bune…. ar trebui refacut nici la scoala pentru o nota de 8 nu ajunge….

 5. Sincer, acum ca vad un "copil" de 17 ani avand un site de mare succes, si eu la 15 ani mi-as face unul. Tin sa te felicit pentru afirmatiile foarte adevarate pe care le scri pe acest site.
  1-P.S.: o sa ajungi un om mare(evident, daca te intereseaza), si iti doresc succes.
  2-P.S.: nu-l mai criticati, aia "desteptii" :|…ati vrea voi sa aveti amcar 1 sfert din mintea pe care o are el.

 6. sunt 2-3 idei bune dar sunt prost formulate si asta cu manelele nu ar trebui mentionata intr-un eseu argumentativ care este chiar tema de bac..
  un sfat ..prinde mai bine la profesori formulari la persoana a 3-a singular decat persoana intai sau a 2-a…
  multa bafta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *