Mesaj de la primărie: „Doamnă Anca Sigartău, nu vă faceți buletin de Bacău!”

După ce Bacăul a ieșit pe ușa din dos din cursa pentru titlul de Capitală Europeană a Culturii din cauza unui proiect subțire și plin de greșeli gramaticale, făcându-ne de râs în toată țara în loc să ne promoveze, Anca Sigartău a replicat în Deșteptarea: „Efectiv nu s-a vrut, proiectul nu a fost susținut de toți factorii”.

Serios? Cum vă permiteți să spuneți asta în timp ce dumneavoastră ați întocmit proiectul în secret, fără dezbatere publică, fără a implica toate celelalte instituții de cultură din Bacău? Să vă amintesc că nici astăzi nu știm care a fost echipa de proiect pentru că dumneavoastră țineți ascunse aceste detalii de interes public? Nu vă supărați, dar Ionuț Tomescu, purtător de cuvânt al Primăriei Bacău, v-a zis-o tare bine astăzi:

Aș considera, stimată doamnă Anca Sigartău, că sunt nedemn să conviețuiesc cu dumneavoastră pe aceste străzi, atât de prăfuite cum le creionați,. Nu aș îndrăzni să ies din casă de teamă că, dacă v-aș întâlni, nu aș ști, m-aș speria de un posibil dialog încărcat de cacofonii, lipsă de substanță și valoare.

Mă puteți acuza de subiectivism. Îmi  asum acest risc. Dar, vorba unor buni prieteni, cultura în acest târg nu începe și nu se sfârșește cu dumneavoastră. M-aș fi limitat la exprimarea opțiunilor într-un cerc restrâs de prieteni. Însă părerile dumneavoatră, consemnate în  presa locală imediat după eliminarea Bacăului din cursa pentru titlul de capitală culturală europeană, mă îndeamnă la acest demers. Unul, vă rog să mă credeți, foarte sincer.

Vă rog, vă implor, nu vă faceți buletin de Bacău!

Amuzant e că Primăria Bacău, pe care Ionuț Tomescu o reprezintă la nivel de comunicare cu opinia publică, i-a dat apă la moară lui Sigartău and co. în tot acest timp, fiind părtașă la realizarea acestei rușinoase candidaturi.

ionut tomescu gala invatamantului

Am s-o repet la fiecare articol despre gluma de candidatură a Bacăului la titlul de Capitală Culturală: aștept în continuare informațiile publice pe care le-am cerut Primăriei Bacău despre această candidatură. Cât ne-a costat toată distracția, echipa de proiect etc.

5 thoughts on “Mesaj de la primărie: „Doamnă Anca Sigartău, nu vă faceți buletin de Bacău!”

  1. Auzi, da’ Tomescu nu cumva e cel care ar trebui sa va dea informatiile care pe toti ne intereseaza? Ca nici el nu incurajeaza transparenta si comunicarea, hai sa fim seriosi!

  2. Tomescu e ofticat ca a pierdut malaiul de la spectacole in favoarea dnei Anca Sigartau. Dna Sigartau ofera spectacole de calitate si prestanta Bacaului, in comparatie cu gasca de fripturisti sinistri Tomescu&Marghiol&Leonte@Bighescu. Bleah!

  3. Da, calitate si prestanta. Dar asa suntem noi romanii: cand incearca cineva sa faca ceva de calitate, sarim imediat sa-i dam in cap ca de, e mai simplu. Auzi, i-a zis-o Ionut Tomescu! Ce hilar!

    1. #Costin:
      Faptul că echipa e agramata şi cu proiecte mediocre.. nu înseamnă că „sărim imediat să-i dăm în cap”, se observă cu ochiul liber, că nu a stat nimeni să îi dea peste mâna cucoanelor ce au scris proiectul, l-au depus cu degetuţele dumnealor. Da dacă tu te simţi reprezentat de aşa ceva…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *