S-a înmuiat Manolache în fața lui Ilie Bîrzu sau mi se pare?

Ați avut vreodată de-a face cu genul acela de persoane arțăgoase la exterior dar extrem de sensibile pe interior? De cele mai multe ori, pentru acest gen de persoane argumentele tăioase reprezintă de fapt o negare orgolioasă a ceea ce simt sau își doresc.

Țipă, se dau de ceasul morții că nu e bine ce faci, comentează la orice, sunt hiperactive, se oftică, visează scenarii, ți le pun în cârcă și așa mai departe. Totul până într-un punct: le-ai strâns în brațe și se înmoaie, parcă devin alți oameni.

Cam așa e și cu Cristi Manolache și câțiva dintre soldații lui UNPR-isto-traseiști din Consiliul Local Bacău. Iau cuvântul, pozează în apărătorii oamenilor, îi ceartă periodic pe liberali pe câteva subiecte de câțiva ani de zile, dar când vine vorba de vot, deci lucrul care contează cel mai mult, lasă capul în pământ și își ajută adversarii politici să-și treacă proiectele mai departe. Excepție fac 2-3 hotărâri din ultimele luni care au atras atenția opiniei publice.

În rest, na, fac ei ce fac și găsesc pretexte de genul:

  • tolerăm șmecheriile de la CET (aka ThermoEnergy) pentru că nu putem lăsa juma’ de oraș fără căldură și apă caldă;
  • nu ne place jaful de la Theaterstock, dar nu vrem să ne punem rău cu băbuțele care o plac pe Sigartău pentru pisicile ei și dăm în continuare bani la teatru fără să avem în față o justificare exactă a cheltuielilor;
  • mda, Centrul de Afaceri nu e profitabil, nu ne place că trebuie să mărim de 2 ori pe an capitalul, comentăm puțin, dar votăm favorabil până la urmă ș.a.m.d.

cristi manolache consiliul local bacau

Ultima schemă a lui Manolache și compania UNPR s-a întâmplat vineri, când, la votarea noului viceprimar Ilie Bîrzu, le-au răsturnat tot gunoiul în cap liberalilor, amintind inclusiv ceea ce eu cânt pe blog de mai bine de 2 ani: blatul PNL-PSD. Totuși, surpriză: discurs împotrivă, vot pentru, iar Ilie Bîrzu a fost instalat ca viceprimar cu unanimitate de voturi. Mai zi ceva!

Domnule Manolache, să înțeleg că vă place blatul PSD-PNL? Nu m-ar mira. Mie mi se pare că pregătiți și dumneavoastră unul cu PNL-ul, căci UNPR-ul în care ați intrat „ca să aduceți banii de la București” (așa cum îi păcăliți pe oameni prin cartiere) în curând o să fie pe minus în sondaje, iar dumneavoastră ați pierdut teren serios de la alegerile locale din 2012 și până acum din cauza faptului că v-ați culcat pe o ureche și ați fost mai ocupat cu extinderea dependințelor personale. Dar asta puțin contează, căci pe mine mă interesează ce faceți din punct de vedere politic pentru oameni, nu pentru dumneavoastră.

Aș fi vrut să văd mai des la opoziția din CL decizii precum cea de la ședința din 22 decembrie 2015 (foto jos), când membrii UNPR s-au ridicat și au părăsit ședința în semn de protest față de executiv pentru felul „pe nepusă masă” în care au convocat ședința la care s-a decis suportarea din bugetul local a pierderilor de 10 milioane de euro din proiectele pe fondurilor europene întârziate. Acest gest trebuia făcut încă de la primele ședințe în care PNL s-a aflat la limita legii.

unpr paraseste sedinta consiliul local bacau

Am spus lucrurile astea pentru că alegerile bat la ușă și n-am văzut nicio dorință din partea lui Cristi Manolache că ar vrea să pună probleme în bătălia pentru fotoliul de primar. Luchian e turat, Necula e pe GPL și alimentează din când în când, iar condamnatul Romeo Stavarache e ordonator de credite și știe el cum să le folosească pentru a-și securiza voturile oamenilor care cred mai mult în ceea ce zice preotul proprietar de S-Klasse decât ceea ce arată instanța că a făcut ilegal edilul lor în acești 12 ani.

La treabă, băieți, că din poziția asta văd o finală între cei care cândva erau colegi în executiv! Și mie, unul, nu-mi convine deloc.

romeo stavarache singur pupitru consiliul local

Chiar sunt curios ce amendamente vor aduce membrii opoziției din CL atunci când se va vota bugetul. Am înțeles că pentru fondul de tineret s-au dus și ei la primărie și s-au asigurat că îl vom avea bugetat. Mulțumim! N-ar fi rău să încerce să susțină și ei importanța bugetării realizării Planului de mobilitate urbană durabilă despre care viceprimarul Ilie Bîrzu știe prea bine că avem nevoie ca de aer. Să văd și acțiune în sensul ăsta, nu doar promisiuni!

Au mai scris despre ședința Consiliului Local de vineri și despre instalarea noului viceprimar VladDorin și Aghiuță.

ilie birzu consiliul local bacau

One thought on “S-a înmuiat Manolache în fața lui Ilie Bîrzu sau mi se pare?

  1. Doamne, ai mila de noi. Cu Birzu vice si Manolache in preajma nu ne asteapta nimic bun. Parca acum 2 luni doream in strada schimbarea clasei politice. Politicienii au raspuns ca au inteles doar pentru calmarea spiritelor. Licheaua asta de Manolache era cu gasca lui in centru atunci pentru deturnarea sensului manifestatiei. Se pare ca obraznicia nu are limite.
    Poate se vor intreba unii ce am cu „legionarul”. Aud ca isi cam pacaleste angajatii. Cand bucatarul ii face bucate gustoase, pregateste meniuri, etc. ii fata vaca, iar cand trebuie sa-l plateasca,ii moare vitelul. Credeti ca un astfel de om merita sa se ocupe de oras? Caracterul jegos nu se spala nici cu Coco Chanel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *