Ionuț Avram aka Ferma Politică îmi cere 10.000 lei

Zilele trecute, între două examene la facultate, am primit de acasă vestea că sunt chemat în judecată de bloggerul Ionuț Avram (care cultivă materiale pe site-ul Ferma Politică).

El m-a chemat în fața instanței civile pentru a obține 10.000 de lei de la mine pentru că, vezi Doamne, i-am încălcat câteva drepturi în urma articolului „Decalogul unui blogger cu dosar pentru șantaj„: dreptul la onoare, demnitate, imagine și reputație, susține el în cererea de chemare în judecată.

E dreptul lui să mă dea în judecată, însă această acțiune este, în opinia mea, cireașa de pe tort a unei campanii pe care o duce împotriva mea de vreo 2-3 ani de zile. În tot acest timp, Ionuț Avram a publicat pe blogul său o mulțime de articole (am numărat peste 10 până acum) în care îmi atacă familia, îmi ia în râs demersurile civice pentru care uneori numai eu știu cum mă lupt și mă asociază cu tot felul de personaje cu care am observat că are ceva de împărțit. Chiar dacă anumiți prieteni mi-au recomandat asta, nu iau în calcul în momentul de față să fac o cerere reconvențională (adică să formulez pretenții împotriva reclamantului).

Nu m-am gândit nicio secundă la vreo acțiune în instanță împotriva lui deoarece nu sunt dușmănos și prefer să se convingă în timp că lucrurile pe care le fac la nivel local nu sunt pentru vreo funcție (așa cum susține el) și nici pentru că am interese ascunse în spate. Din păcate, mulți dintre jurnaliștii/bloggerii locali au impresia că toți cei care fac demersuri civice sau politice trebuie neapărat să fie plătiți sau susținuți de cineva. Oare de ce cred ei asta? Cumva pentru că au fost obișnuiți în acest fel? Sunt două întrebări pe care mereu mi le pun și la care nu aștept neapărat un răspuns.

Concret, Ionuț Avram îmi cere 10.000 de lei pentru că am spus un adevăr: că a avut dosar pentru șantaj de presă. A spus-o chiar el într-o declarație pe care a acordat-o Ziarului de Bacău: „Deranjat de câteva postări despre opera şi activitatea sa, Rusu a făcut plângere la poliţie pentru şantaj”. O altă dovadă a existenței dosarului în care a fost implicat este ordonanța de clasare nr. 5064/P/2013 a Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău. Toate lucrurile astea o să le spun și în instanță, dar le scriu în primul rând aici pentru că nu am nimic de ascuns și pentru că încep deja să mă simt hărțuit.

Am cursuri, examene, am inițiative/proiecte în desfășurare și puțin timp la dispoziție pentru a-mi bate capul cu astfel de procese. În plus, sunt student și nu am bani pe care să îi arunc pe o apărare într-un proces pe care îl consider gratuit și exagerat. Apropo, dacă sunt avocați care mă citesc și se oferă să mă reprezinte, aș fi recunoscător.

Vă citez din acțiunea în judecată a lui Ionuț Avram, care este reprezentat în instanță de avocatul Tănase Bogdan Constantin:

Prejudiciul cauzat este cert și se raportează la distrugerea reputației, la atingerea adusă onoarei, demnității și imaginii, prin prezentarea reclamantului într-o manieră batjocoritoare, într-o lumină negativă, ceea ce conduce la diminuarea încrederii în reclamant, atât din partea persoanelor cu care intră în contact cât și din partea cetățenilor din municipiul Bacău în activitatea desfășurată în prezent. Acest prejudiciu de imagine, credibilitate și reputație afectează în mod direct activitatea desfășurată de reclament.

Abia aștept să aflu în instanță (asta dacă procesul va ajunge în faza judecării fondului) despre ce „activitate desfășurată în prezent” este vorba și cum am afectat eu această activitate printr-un articol în care am zis un adevăr și în care am rezumat subiectele constante de pe Ferma Politică.

E trist că bloggerii au început să dea alți bloggeri în judecată. Cred că e o premieră la nivel național.

Conferinta de presa la PSD Bacau (3)

7 thoughts on “Ionuț Avram aka Ferma Politică îmi cere 10.000 lei

  1. Despre Ionut Avram se aude ca ar fi, alaturi de Marius Judeu (Curucli) si Mircea Merticaru, pe lista cu ziaristi bacauani care au primit sponsorizari de la Asociatia Buze Colorate pentru promovarea Festivalului Teatru-Shock.
    Ori, daca e asa, se explica de ce e asa de agitat fermierul. DNA-ul deja a inceput ancheta si se apropie momentul in care va trebui sa dea socoteala pentru banii primiti.

  2. Pai daca te simti nevinovat, de ce ar fi o problema? Daca ai spus adevarul inseamna ca nu va castiga procesul. Clar! Numai ca, daca a primit NUP, inseamna ca nu a fost cercetat, ca asta si inseamna NUP. Poate putina atentie la termeni nu strica.

  3. Actorule, nu sunt pe nicio lista. Faptul ca am promovat si promovez in mod corect in Adevarul si ziaruldegarda.ro evenimentele Teatrului Bacovia nu ma aduce pe nicio lista. Nu am luat niciun ban de la teatru, primarie, etc. Isteria asta cu teatrul se va termina altfel, poate o mica poveste cu unii care sifoneaza banii publici din proiecte europene, prin contracte de publicitate, consultanta, expertiza, etc. Dar toate la timpul lor.

    1. Mircea, nici acum nu te plătește primăria? Ce amuzant e să citești comentariul ăsta după 2 ani jumate, când ai ajuns în gașca PSD 🙂 Interes exista în buzunarul fiecăruia menționat aici. Că e motivul pentru care te trezești dimineața 🙂 Pupincurist, tot calomnie e?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *