Ioachim Vasluianul a fost inmormantat astazi la Bacau

Am fost intrebat in ultimele doua zile ce se intampla in centrul orasului Bacau la Catedrala Sf. Nicolae. Tin sa va anunt ca din pacate, episcopul Ioachim Vasluianu a murit.

Trupul neisufletit al Preasfintiei Sale a fost depus ieri la in Catedrala Sf. Nicolae din Bacau dupa care a fost inmormantat astazi 28 aprilie 2009 printr-o slujba de mare amploare ce a fost surprinsa in imaginile postate pe blogul lui ContraSENS.

Biografia lui Ioachim Mares @ Adevarul.ro:

Preasfinţitul Părinte Ioachim Mareş s-a născut la 12 martie 1927, în comuna Măgireşti, judeţul Bacău, din părinţii Nicolae şi Maria Mareş, la botez primind numele de Ioan. A urmat Şcoala primară în localitatea natală, pentru scurtă vreme, Gimnaziul „Petru Rareş” din Miercurea-Ciuc, Seminarul Teologic „Sfântul Gheorghe” din Roman şi Facultatea de Teologie din Suceava
(1946-1948), iar, după desfiinţarea acesteia, a trecut pe pământ transilvan, la Institutul Teologic Universitar din Cluj (1948-1950). Aici a luat contact cu o altă viaţă spirituală românească, ce i-a fost de mare folos în anii de mai târziu. A obţinut şi diploma de licenţă în Teologie, în anul 1950.
În urma reînfiinţării Episcopiei Huşilor, a fost ales episcop al Huşilor, înscăunarea sa făcându-se la 15 septembrie 1996.

Odihneasca-se in pace!

Jos puteti vedea cateva imagini realizate luni 27 aprilie 2009 de la fata locului!
Cea de-a treia poza este realizata de Andrei.
One thought on “Ioachim Vasluianul a fost inmormantat astazi la Bacau

 1. Mii de oameni au fost la Bacau! Mii de credinciosi, cu lacrimi in ochi! Zeci de coroane, 150 de preoti, aproape toti membrii Sfantului Sinod. Numai Patriarhul cel de la Bucuresti o lipsit, insa noi avem pe Teofan al nostru care-i mai bun si mai drept.

  Inaltul Prea-Sfintit Ioachim, blandul nostru parinte, mentor, Sfant, se odihneste printre cei drepti. Sa nu plangem ci sa ne fericim pentru sufletul lui maret, curat, limpede ca lacrima. Ce viata chinuita a avut, cate incercari, si cat de demn si-a purtat mereu crucea! Numai cei cari l-au cunoscut pot depune marturie vie despre Sfintenia bunului nostru episcop. Zi dupa zi o purtat cuvantul lui Hristos, intru lumina si adevar!

  Si cand Iuda si cu securistii l-au acuzat, punand coroana de spini mincinosi, Sfantul nostru a spus „Iarta-i Doamne!” Dar pe ei nu ii iert eu si Dumnezeu, ca pre multi avem sa popim noi dintre acesti securisti mincinosi! Nici o dovada nu au fost in stare sa produca! Nici o pata pentru ca sufletul curat si bland al Sfantului Ioachim i-a primit si i-a iertat si pe acesti netrebnici, cu politica lor murdara si dispretuitoare de oameni.

  Sfinte Ioachim, ne privesti cu aceiasi blandete si dragoste de acolo de Sus de la Domnul. Domnul te-a primit la El cu cinste si bucurie, caci cu credinta L-ai slujit mereu, te-a asezat intre Sfintii lui credinciosi, ca sa te rogi pentru noi si iertarea noastra.

  Sfinte Ioachim, parinte bland si credincios, binecuvanteaza!

  GH. Radu
  Husi
  Aprilie 27 2009

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *