Intermezzo despre alegerile studențești de la Facultatea de Drept

Aseară am fost la Facultatea de Drept din cadrul Universității București, unde am fost delegat de către un candidat ca observator extern pentru a asista la numărarea voturilor pentru alegerile studențești, organizate de ASD (Asociația Studenților în Drept) în deja obișnuita manieră părtinitoare. V-am povestit deja cum reușește această asociație studențească să fie la alegeri și arbitru, și jucător, simulând democrația universitară.

Pentru că ASD a ținut procesul electoral la secret, neavând nici măcar decența să anunțe alegerile pe pagina lor de Facebook și interzicându-le candidaților să se promoveze în online în secolul 21 (așa cum am precizat și în articolul din Adevărul, ei recurg la aceste lucruri cu bună știință, pentru a-și favoriza membrii ce candidează, păstrând cercul cât mai închis), ieri s-au prezentat la vot sub 15% dintre studenții Facultății de Drept, cu mult sub cvorumul de 50%+1. Ce interes! Astfel, azi se repetă alegerile cu un cvorum necesar de 15%+1. Totuși, sper ca măcar astăzi membrii comisiei electorale să le ceară votanților un act de identitate. Ieri nu au făcut acest lucru.

Probabil voi merge și diseară la numărarea voturilor. O să vă descriu și lipsa de respect și miștocăreala cu care au fost tratați observatorii externi de către prodecanul care ne-a întâmpinat și care le ține hangul studenților ce simulează democrația la Facultatea de Drept, dar după ce trec alegerile. Voiam să cred până în ultimul moment că profesorii n-au niciun rol în acest simulacru, dar aseară domnul Buglea mi-a dovedit exact contrariul. Păcat, mă așteptam la mai multă diplomație din partea dânsului.

P.S.: Când mă gândesc la faptul că ăștia care azi simulează democrația la Drept vor să fie procurori și judecători peste câțiva ani, mă apucă groaza…

universitatea-bucuresti-facultatea-de-drept

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *