Studenți la drept sau la bullshitărie?

Nu fac dreptul și tocmai de aceea întreb: au ăștia mici, sufletiști și plini de emoție de la Facultatea de Drept vreun curs de filosofie în orar? Sau cei de la ASD (Asociația Studenților în Drept) or fi fost cu toții la un curs de dezvoltare personală, de unde au plecat cu buzunarele pline de bullshit?

Întreb pentru că încerc să îmi explic sensul și, ca să le vorbesc pe limba lor, izvoarele acestor Radu-F-Constantinecisme prin care câțiva studenți ai Facultății de Drept, nu mulți, încearcă să își convingă colegii să se înscrie în ASD.

Nu zic că nu trebuie să aibă suflet și sentimente, dar eu știam că studenții de la drept se identifică mai degrabă cu discursuri pragmatice, raționale, bazate pe argumente și mai puțin plângăcioase și pline de cuvinte de duh ca discursurile recente ale colonelului jurnalist Robert Turcescu.

Înainte de a vă lăsa cu pomelnicile rezultatele campaniei de promovare printre studenții Facultății de Drept a ASD, am făcut un top al cuvintelor care apar cel mai des în aceste texte care ar trebui să îi facă pe studenții de la drept să se ridice de pe scaun în secunda unu și să fugă să se înscrie în Asociația Studenților în Drept:

 • acasă/casă – programul Prima casă de la ASD începe;
 • prieteni – și la bine, și la bani;
 • drum – spre măgulirea profesorilor;
 • sacrificiu – student la Facultatea de Drept fiind, intrând în ASD îți sacrifici libertatea de a spune lucrurilor pe nume, aici au nimerit-o;
 • poveste – clubul select al celor din ASD care fac rost profesorilor de studente;
 • satisfacții – mai ales atunci când câștigi premiul USR pentru Cea mai activă organizație în urma unui raport de activitate filmat care cuprinde imagini de la petrecerile cu travestiți studenți deghizați, material video șters de pe YouTube la cererea profesorilor;
 • câștig – profitul din încasările (nedeclarate și înregistrate fiscal) de la baluri unde credeați că se duc?

I-am salvat. Hai că mi-s simpatici. Acum totul pare rațional.

4 thoughts on “Studenți la drept sau la bullshitărie?

 1. Ai tu ceva cu astia de la Drept dar aici ai dreptate.. cam siropoase mesajele alea pentru o facultate ce formeaza avocatii si magistratii.

 2. 1. Nici mie nu-mi plac toate cliseele limbii romane adunate pe niste poze. N-au niciun fel de originalitate, nu reflecta nimic din personalitatea/caracterul/ideile respectivilor citati. „ASD reprezinta o familie pe care eu mi-am ales-o”. Cam asta zici cand ti-e lene sa zici altceva. Nimic nou sub soare.

  2. Si eu judec oameni fara sa n-am nicio legatura cu ei, te felicit pentru faptul ca poti face asta in mod public. Doar ca dai putin in frustrare penibila. Poti sa o faci cu mai mult talent, am incredere. Bafta!

 3. Sunt student la Drept-Universitate si imi pare rau ca intr-un astfel de mediu nu se promoveaza valorile morale, caracterul nobil, exigenta, decenta, solemnitatea etc.

  Pana la urma, un tanar care vrea sa urmeze o astfel de cale ar trebui indrumat de oameni de incredere/influenti si nu de simpli studenti; studentii sunt studenti si atat deocamdata. Spre exemplu, un 10 nu face pe nimeni inteligent, ci doar „tocilar expert”.

  Einstein spunea ca adevaratul semn al inteligentei nu sunt cunostintele, ci imaginatia. Perfect de acord.

  In opinia mea, ASD trebuie condus de cei mai valorosi profesori ai facultatii si studentii sa ia astfel lectii de viata de la acestia. Cu siguranta ei isi vor dedica timpul in a oferi valoare oamenilor, nu numai petreceri (exagerez putin).

  Cristi Danilet spunea ceva foarte corect: „Sunt niște indivizi care nu au cunoștințe și nu au pregătire. Nimeni nu le-a făcut pregătirea asta; nimeni nu vorbește despre valori, despre principii și despre oameni. La Facultatea de Drept învățăm Dreptul – adică să memorezi o carte, un manual, și un Cod – și apropo de cărți, aici sunt extrem de mulți impostori, în mediul facultăților și al producției de cărți. Avem 40 de facultăți de Drept care scot câteva zeci de mii de absolvenți pe an, șomeri. Muritori de foame. Legând iluzii…

  Am întrebat odată o judecătoare care candida pentru Înalta Curte: „Ce credeți că înseamnă, doamnă, că trebuie să susțineți statul de drept?”. A zis că ea trebuie să motiveze frumos și să-și vadă de treabă, asta înseamnă să susțină statul de drept, și să nu se implice în scandaluri de presă.”

  Felicitari pentru articol, pacat ca nu esti student la Drept. Mult succes!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *