Fotografia zilei: SOMA

Urmăresc cu mare interes pseudo-păruiala electorală dintre Cosmin Necula (PSD) și Dragoș Luchian (PNL), viitori candidați la Primăria Bacău, pe tema taxei de salubritate. Dacă primul propune înjumătățirea taxei, liberalul spune că, citez, „creșterea taxelor este o condiție obligatorie”.

Din păcate, niciunul nu vorbește despre eficiența serviciului de salubrizare: cum pubelele din spatele blocurilor stau uneori pline vârf chiar și 2-3 zile, cum parcurile și străzile sunt măturate parcă din an în Paști, despre numărul mic de măturători sau, de ce nu, despre condițiile în care muncesc angajații SOMA (societatea care se ocupă cu strângerea gunoiului în municipiul Bacău).

Fotografia de mai jos e realizată ieri după-amiază, când afară ploua destul de serios.

soma gunoi bacau ploaie 2015

8 thoughts on “Fotografia zilei: SOMA

 1. Uite că vorbești tu. E suficient. Ești deja o voce în Bacău și cred că ar trebui să te gândeșt serios ce faci anul viitor (dacă înțelegi ce vreau să spun)…

 2. Să vezi în ce conditii calatoresc oamenii pe ruta Bacau-Racatau. Nu trece zi lasata de la bunul Dumnezeu sa nu vezi 3-10 calatori in picioare intr-un microbuz de 16 locuri. Politia nu face nimic. De ce?

   1. Tine si de primarie. Oricum, problema este veche si se pare ca nimeni nu vrea sa o rezove. Masinile sunt pline de navetisit obligati sa stea in picioare iar politia se face ca nu vede. Mai grav este ca societatea care a castigat acest traseu ar avea microbuze capabile sa absoarbă un numar mare de calatori, microbuze pe care nu vrea sa le bage pe traseu. E de jale, oricum.

  1. @ion
   sesizare scrisa la consiliul judetean deoarece ei au contractat transportul pe acea ruta si sigur au impus si conditii +
   sesizare scrisa la politie in care explici ce si cum

   faci o singura sesizare, schimbi destinatarul si trimiti fie prin posta fie prin mail, fie depusa personal..

   iti dai datele de contact daca vrei sa primesti raspuns..

   toata afacerea iti va lua cca 30 min…asta daca doresti sa faci ceva mai mult decat sa te plangi pe un blog..

 3. @kristofer
  eu, personal, sunt multumit de Soma, cel putin in zona Bucegi unde locuiesc.
  gunoiul e ridicat zilnic, strada Bucegi e spalata cel putin o data pe saptamana vara, cand aurolacii/nesimtitii/etc au dus tomberoanele im mijlocul soselei…a doua zi au pus gard si le-au incuiat..

  per total…chiar nu am nimic sa le reprosez lor…spre diferenta de Primarie…unde le bat obrazul pentru lipsa tomberoanelor stradale..

  prostie imensa..nu ai unde arunca un ambalaj, un servetel nazal folosit,un muc de tigara, un caca de caine…daca tot ii obliga pe posesori sa-l stranga…

  e diferenta imensa fata de Piatra unde am stat 4 luni pentru o lucrare si erau tomberoane aproape din stalp in stalp sau macar la fiecare intersectie + pe parcurs unde erau distante mai mari…

  1. 1. Tarcurile alea puse sub pasajul Letea sunt puse acolo de Primarie, nu de SOMA. Primaria le-a cumparat din banii incasati prin taxa de salubrizare. Tarcurile sunt bunuri de retur, au fost predate spre administrare catre SOMA, care are obligatia de a le intretine si a le preda inapoi in aceeasi stare atunci cand se incheie contractul de concesiune. SOMA, din 2005 de cand au incheiat contractul de concesiune, nu au fost in stare sa repare/modernizeze nicio platforma publica pentru deseuri. Vor fi olbigati pana la urma sa o faca si pe asta.

   2. Ia uita-te tu bine in zona ta si ai sa vezi cu mare surprindere probabil, ca ai cosuri stradale instalate. Faptul ca sunt nesimtiti care arunca pe jos gunoaiele, este alta discutie care tine de Politia Locala. Este cel mai simplu sa afirmi ca nu sunt cosuri stradale. Sunt cosuri stradale insa nesimtirea unora este mai mare decat numarul cosurilor stradale instalate. Apoi, daca esti tot din zona, te invit lunea dimineata sa faci o plimbare pe strada Republicii si sa observi, tot cu surprindere probabil, cum arata cosurile stradale, dupa o noapte de betie a incultilor si nesimtitilor care frecventeaza crasmele din zona. Si aici tine tot de Politia Locala/Jandarmeria Nationala.

   3. Spalarea strazii Bucegi o data pe saptamana vara este realizata tot de Primarie. Primaria are doua maturatori stradale FAUN pe suprastructura MAN, nu Soma. Asta ca sa respectam tot adevarul si sa observam cu adevarat cine si ce face in municipiul asta.

   Citeste cu mare atentie, documenteaza-te si apoi fa afirmatii. SOMA cara gunoiul, momentan, atat sunt ei in stare sa faca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *