Fotoreportaj: Preselecție pentru Balul Bobocilor de la Vrănceanu

Nici bine n-a început anul școlar, că la Colegiul Național „Gheorghe Vrănceanu” se fac deja pregătiri pentru Balul Bobocilor, eveniment care se va desfășura pe 17 octombrie.

Azi, în sala de sport a liceului, bobocii (și nu numai) au defilat pentru a intra în grațiile organizatorilor de la clasa a XII-a C. În funcție de calificativele acestora, cei de a IX-a intră sau nu în competiția pentru Miss, respectiv Mister Boboc.

preselectie balul bobocilor vranceanu 2014-47

Tema de anul acesta este folclorul românesc contemporan.

Vrem ca totul să se întâmple pe cât posibil pe muzică românească. La modă, ținutele vor fi inspirate din folclorul tradițional și vor avea influențe contemporane. Ideea momentelor artistice (a căror preselecție a fost tot astăzi) este să fie scos în evidență „duelul” dinte tradițional și modern. – elevii clasei a XII-a C

Nu știu dacă datorită temei cu spirit autohton sau inventivității organizatorilor, atmosfera de astăzi a fost parcă diferită, mult mai veselă decât la preselecțiile din ceilalți ani. Mult mai puține figuri de genul „sunt un mic Dumnezeu” din zona organizatorilor și mult mai mulți spectatori prezenți în sală.

preselectie balul bobocilor vranceanu 2014-14

Dacă fetele au fost cuminți, rezumându-se la clasicul catwalk pe covoroiul românesc destul de instabil pe luciul parchetului sălii de sport, băieții, la îndemnurile figurilor mai vesele dintre maeștrii de ceremonii, s-au întrecut în gesturi… cum să le spun… fistichii. Totul, în spirit de glumă, pentru amuzamentul zecilor de elevi prezenți la preselecție. Mi-a plăcut. Dacă și balul va fi în același ton de caterincă, jos pălăria! La baluri, tinerii trebuie să se distreze, să se împrietenească, nu să adâncească atmosfera de prețiozitate.

Vă las cu fotografiile, dar nu înainte de a vă anunța că am și eu un rol în cadrul balului de anul acesta de la C.N. „Gheorghe Vrănceanu”. Voi găzdui votul pentru titlurile de Miss și Mister Popularitate, începând de săptămâna viitoare. Deja am început să mă gândesc la premii. Sugestii?

 

5 thoughts on “Fotoreportaj: Preselecție pentru Balul Bobocilor de la Vrănceanu

  1. Doar de data asta n-au fost seriosi? Dar atunci cand au ales fete sa participe la bal fara sa se prezinte macar la preselectii? SLAB SI URAT DIN PARTEA CELOR DE LA XII C.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *