Foto: Proiectul Multi 2009, Bacau (26 de poze)

Municipalitatea orasului Oberhausen din Germania desfasoara in fiecare an un proiect de incurajare a schimburilor multiculturale intre tinerii din Europa, cu varste cuprinse intre 14 si 18 ani. Pe harta schimburilor de experienta cu elevii din Oberhausen se afla si orasul Bacau, reprezentat de „Scoala Spiru Haret„.

Prima editie a „Multi” a avut loc in vara anului 2008, atunci cand mai multi elevi ai scolii bacauane au stat in Germania timp de doua saptamani, reprezentand Romania la Festivalul de Tineret „Multi” de la Oberhausen.

Anul 2009 inseamna pentru Multi o noua editie a proiectului, gazdele fiind de aceasta data elevii bacauani. Programul Multi 2009 – Bacau a debutat ieri, 6 aprilie 2009, la Teatrul Municipal Bacovia, printr-un show la care au participat membrii celor doua echipe, ansamblul Ciobanasul, Scoala Stelutelor, elevi ai Scolii Nicu Enea si altii. Spectacolul s-a desfasurat in prezenta viceprimarului Dragos Luchian, care a deschis oficial proiectul Multi 2009 in Bacau.

Gheorghe Gandu, profesor la Scoala Spiru Haret si coordonator al echipei bacauane, a declarat pentru ziarul Observator de Bacau ca (citez): „vor urma trei zile foarte bogate in activitati sportive: karting, tenis, echitatie, karate, dar si seri de dans. Vineri avem programat un concurs de orientare iar vineri seara, de la ora 17.00, vom organiza o conferinta de presa la scoala noastra. In program mai avem, pentru oaspetii nostri, o excursie de o zi pe Valea Trotusului, la Ghimes, la Palanca, la Agas, apoi ne vom deplasa in cateva zone din Ardeal cu populatie germana, in jurul Sighisoarei, dar si la Brasov si la Sinaia, unde sunt grupuri de etnici germani.

Dupa terminarea spectacolului de deschidere a proiectului, toti participantii au mers in Piata Casei de Cultura „Vasile Alecsandri” pentru o lansare de baloane si fotografii de grup.
In opinia mea este un proiect benefic pentru elevii ambelor echipe pentru ca, dupa terminarea activitatilor, este imposibil ca acesti elevi sa nu impartaseasca altora ce au vazut. Pana la urma, acesta este scopul: schimbul multicultural, de concepte, de idei, de lucruri noi si diverse totodata. Chiar si eu am ceva sa va spun: ieri am fost mandru de calitatea mea de cetatean bacauan. Spectacolul de la Teatrul Bacovia a fost ca o lectie pentru elevii germani si sunt sigur ca prin intermediul show-ului au putut vedea ca nu e chiar asa de rau in Romania, cum se spune pe majoritatea canalelor media din vest. Pe parcursul acestor saptamani de sedere in Romania vor realiza ca Romania nu e o tara bananiera, ci una cu adevarat europeana.

Jos puteti vedea 26 de fotografii realizate ieri, la festivitatile dedicate lansarii programului Multi 2009 in Bacau. Distractie, culoare, bucurie si prietenie sunt cuvintele caracterizante pentru activitatea de ieri.

Participantii Multi 2009, elevi din Oberhausen si Bacau
i

4 thoughts on “Foto: Proiectul Multi 2009, Bacau (26 de poze)

  1. Chiar voiam sa scriu ceva asemanator, cei de la scoala Georgeta Mircea Cancicov ( nr 4 ) , au la fel 40 de invitati din Montfort , Franta cu o trupa de dansuri pe picioroange chiar zilele astea. Am inteles ca au avut spectacole la Slanic , Bicaz si unul ad hoc in piata Casei de cultura . Eram curios daca a prins cineva evenimentul.

    Ei mai stau toata saptamana si sunt cazati la liceul PTTR.

    poate are cineva poze ..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *