Dragoș Luchian, complice și martor mincinos?

În primul rând, aș adresa acest articol procurorilor DNA Bacău care au făcut dosarul, dar și judecătorilor de la Tribunalul Bacău care judecă speța în care primarul Romeo Stavarache este acuzat de tentativă la abuz în funcție după ce a alocat un apartament din fondul locativ al municipalității unui subordonat din Primăria Bacău.

Marți a fost ultimul termen în acest dosar, în care alături de Romeo Stavarache mai sunt trimiși în judecată și Gheorghe Muntianu (fost șef al Serviciului de administrare fond locativ și îndrumare asociații de proprietari) și Gavril Pîrcu (fostul director executiv al Direcției patrimoniu din cadrul primăriei). Conform Deșteptarea, sentința va fi dată săptămâna viitoare.

Până atunci, aș vrea să discutăm puțin despre rolul lui Dragoș Luchian în acest dosar, actualmente senator, dar care la data faptei era viceprimar. Dragoș Luchian, viitor candidat la Primăria Bacău, a semnat pe 1 august 2008 contractul de închiriere nr. 220306 pentru apartamentul lui Muntianu, imobil care, spune DNA, a fost repartizat, închiriat și apoi vândut în condiții ilegale.

Luchian a susținut în fața instanței, în calitate de martor în proces, că nu-l cunoștea pe Muntianu: Volumul de activitate era foarte mare, iar pe inculpatul Muntianu nu-l cunosteam si, ca atare, semnarea contractului nu mi-a ridicat nicio suspiciune pentru ca nu era niciun motiv. Contractul de inchiriere avea toate avizele compartimentelor de specialitate. Si viza de legalitate care imi intarea inca o data convingerea ca respecta dispozitiile legale.

Am făcut o mică cercetare și am descoperit că Dragoș Luchian nu doar că avea toate motivele să îl cunoască pe Muntianu la data de 1 august 2008, ci avea obligația să știe de existența lui Gheorghe Muntianu în fruntea Serviciului de administrare a fondului locativ, funcționar aflat în subordinea sa.

pasajul-rutier-subteran-oituz-stefan-gusa-bacau-3

Cu doar 20 de zile înaintea semnării contractului de închiriere, adică pe 10 iulie 2008, în ședință de Consiliu Local a fost votată Comisia de analiză a solicitărilor de locuințe sociale administrate prin grija Consiliului Local al Municipiului Bacău, prin HCL 244/2008. Inițiator: Romeo Stavarache. Printre cei care au fost votați prin vot secret (deci nominal, pentru fiecare membru în parte) să facă parte din această comisie se numără și Dragoș Luchian, pe funcția de președinte al comisiei, respectiv Muntianu Gheorghe, membru al comisiei, în calitate de șef serviciu administrare fond locativ.

La ședință erau prezenți 18 consilieri, iar procesul verbal consemnează 18 voturi pentru fiecare membru al comisiei în parte. Așadar, Dragoș Luchian a votat pentru desemnarea lui Muntianu ca membru în comisia pe care urma să o prezideze, cu doar 20 de zile înainte să semneze contractul de închiriere pentru apartamentul care astăzi se află în atenția DNA.

Luchian și Muntianu erau colegi de comisie la data semnării contractului de închiriere

luchian muntianu membri in aceeasi comisie

Aceeași hotărâre spune clar la articolul 4, de asemenea votat de viceprimarul Dragoș Luchian, că hotărârea va fi comunicată viceprimarului Dragoș Luchian, Direcției de patrimoniu – Serviciului de administrare al fondului locativ și îndrumarea asociațiilor de proprietari, Serviciului public de asistență socială Bacău, Direcția juridică și administrație locală și celor 4 consilieri membri ai comisiei.

Concluzia e simplă și aș enunța-o sub formă de întrebare retorică: cum poate declara ca martor Dragoș Luchian că nu știa de existența acestui Munteanu la data la care a semnat contractul de închirere a apartamentului când el, cu mâna lui, votase, cu 20 de zile înainte, desemnarea lui Muntianu în Comisia de analiză a solicitărilor de locuințe sociale? Mie îmi miroase a complicitate și a mărturie mincinoasă.

Cine și de ce îl protejează pe Dragoș Luchian?

dragos-luchian-usl-arena-nationala

4 thoughts on “Dragoș Luchian, complice și martor mincinos?

  1. unul dintre cele mai bine documentate articole ale tale din acest an. Bravo! Sunt curios dacă Luchian va fi pus sub acuzare… a fost partas la multe matrapazlacuri facute de Stavarache si acum pozeaza in Sf. Fecioara…

  2. Mai ce logica ai , imbatabila ce sa zic adica omu venise de 5 zile in primarie si trebuia sa cunoasca toti micimanii din primarie ce apareau prin comisii si comitete .Daca hotararea aproba vreo lucrare a acestei comisii mai ziceam dar in conditiile in care se aproba abia componenta unei comisii de unde sa l stie Luchian pe Munteanu sau pe Potoschi de exemplu .

    1. Cine il protejeaza pe D.nul Luchian?????Eu cred ca Dumnezeu,pentru ca il iubeste !!Si atunci ce protector ii mai trebuie??..Este pentru multi un exemplu de politician!Succes in continuare !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *