Video: Convoi militar la oră de vârf în mijlocul Bucureștiului

Azi am avut parte de o priveliște nu tocmai liniștitoare: un convoi militar a trecut prin fața geamului meu, la prânz, prin buricul târgului. A venit războiul? Nicidecum! Sper să nu fim implicați în niciun conflict militar, mai ales de dragul jocurilor politico-strategice ale unora sau altora, fie că-i vorba de ruși, fie de americani, ISIS sau ce-o mai fi la ora actuală pe „agendă”. La război, înapoi!

convoi militar centru bucuresti

Totuși, această neobișnuită prezență a vehiculelor militare pe străzi are o explicație. Mâine se serbătorește Ziua Forțelor Terestre, iar Armata Română urmează să își umfle mușchii (ăia puțini și întreținuți cu steroizi) printr-o manifestare în Parcul Carol I, începând cu ora 14:00. Cică vor fi prezenți și americanii:

Alături de militarii români se vor afla și reprezentanți ai Batalionului 2 din Regimentul 2 Cavalerie al Forțelor Terestre americane, aflați în țara noastră pentru a participa la exercițiul Wind Spring. – AGERPRES

Seara vom putea urmări retragerea cu torțe, pe traseul Cercul Militar Național – Opera Națională București – Palatul Cotroceni – sediul Statului Major al Forțelor Terestre.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *