Concursurile pentru directori: pe cine vor desemna autoritățile locale ca să facă parte din comisiile de concurs?

Unul dintre obiectivele asumate de Ministerul Educației pentru concursurile directorilor este depolitizarea învățământului.

Cum municipalitatea trebuie să aibă, conform Metodologiei de organizare a concursurilor, 2 reprezentanți în comisiile de organizare a concursului din fiecare școală sau liceu din Bacău, i-am solicitat primarului Cosmin Necula să mă desemneze ca membru în comisiile de concurs la unitățile de învățământ unde sunt reprezentant în Consiliul de Administrație.

E vorba de:

  • Colegiul Național Vasile Alecsandri;
  • Liceul cu Program Sportiv Bacău;
  • Colegiul Grigore Antipa;
  • Colegiul Național Catolic Sf. Iosif;
  • Școala Constantin Platon.

Argumentele mele: sunt independent (fără culoare politică), am experiență în monitorizarea politicilor educaționale, cunosc metodologia. Să vedem răspunsul. Comisii politizate sau imparțiale?

adresa-concursuri-directori-primaria-bacau

ADRESĂ

privind desemnarea reprezentanților municipiului Bacău în comisiile pentru organizarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar

Domnule Primar,

Conform art. 11, alin. (3), lit. „a” din Ordinul nr. 5080/31.08.2016 al Ministrului Educației Naționale și Cercetării Științifice pentru aprobarea Metodologiei privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, autoritățile administrației publice locale urmează să desemneze 2 reprezentanți care să facă parte din comisiile de concurs constituite

 

Prin prezenta adresă, vă solicit să ma desemnați ca reprezentant al municipalității în aceste comisii de concurs la toate școlile și liceele unde sunt reprezentant al Consiliului Local în consiliul de administrație. Acestea sunt:

 

  • Colegiul Național „Vasile Alecsandri”;
  • Liceul cu Program Sportiv Bacău;
  • Școala gimnazială „Constantin Platon”;
  • Colegiul „Grigore Antipa”;
  • Colegiul Național Catolic „Sf. Iosif”.

 

Pentru clarificarea îndeplinirii de către subsemnatul a condiției privind nivelul de studii, prevăzută la art. 12, alin. (1), lit. „b” a Metodologiei de concurs, menționez că sunt absolvent al Facultății de Științe Sociale și Administrative a Universității „Nicolae Titulescu” din București, specializarea Administrație publică, respectiv masterand în Managementul Organizațiilor și Serviciilor Publice. De asemenea, dețin o vastă experiență în aplicarea și monitorizarea politicilor educaționale atât la nivel local, cât și național.

 

Un argument în plus pentru desemnarea mea în aceste comisii ar fi lipsa apartenenței la vreun partid politic, fapt relevant în lumina scopului asumat de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice în privința organizării acestor concursuri, și anume acela de a depolitiza conducerile unităților de învățământ preuniversitar. Această desemnare ar confirma interesul dumneavoastră pentru depolitizarea învățământului băcăuan.

 

Vă mulțumesc anticipat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *