10 fotografii pentru 139 de ani de Cruce Roșie în România

Una dintre organizațiile față de care am fost foarte apropiat în ultimii ani, mai ales în perioada liceului, este Crucea Roșie. Pentru că astăzi împlinește 139 de ani de la înființare în România, am luat arhiva mea foto la scuturat și am selectat 10 fotografii de la activitățile Crucii Roșii la care am avut ocazia să iau și eu parte.

Începând cu proiectele pe care le-am desfășurat împreună cu Filiala Bacău în calitate de reprezentant al elevilor băcăuani în perioada 2010-2011, continuând cu prezența voluntarilor săi ca observatori la alegerile din Consiliul Județean al Elevilor Bacău și terminând cu parteneriatul pe care această organizație l-a avut cu Divanul AdBlog pentru cursurile de prim ajutor pentru bloggerii băcăuani, nu voi uita niciodată rolul pe care Crucea Roșie l-a avut în dezvoltarea mea.

Voi fi sincer. Nu m-a atras niciodată domeniul sanitar și acesta e principalul motiv pentru care nu am fost tentat să devin voluntar al Crucii Roșii. Însă îi felicit pe toți tinerii care au urmat această cale, dedicându-și o mare parte din timp ajutorării semenilor lor!

Am mulți prieteni care sunt sau care au fost apropiați de activitățile Crucii Roșii, iar pe unii dintre ei îi admir foarte mult. Mai ales pe cei care au știut din start că sunt atrași de medicină, demonstrându-și pasiunea încă din școală, lucrând zeci de ore pe ambulanță, ajutând bătrânii sau intervenind cot la cot cu autoritățile în cazul situațiilor de urgență.

La mulți ani!

Marșul umanității – 2009

1 marsul umanitatii 2008

2 marsul umanitatii 2008 2

 Moș Crăciun a ajuns la Călini, Colonești și Răchitoasa – 2010

3 mos craciun calini 2010 2

4 mos craciun colonesti 2010 2

5 mos craciun calini 2010

6 mos craciun colonesti 2010

7 mos craciun rachitoasa 2010

 Alegeri în Consiliul Județean al Elevilor Bacău – 2011

8 Alegeri consiliul elevilor Mihai Eminescu 2011

Spectacol de datini şi obiceiuri, de Ziua Voluntariatului – 2011

9 Ziua-Voluntariatului-sarbatorita-de-Crucea-Rosie-la-Teatrul-Bacovia 2011

 Ei sunt cei mai pricepuţi sanitari din Bacău – 2012

10 sanitarii-priceputi-bacau-2012

3 thoughts on “10 fotografii pentru 139 de ani de Cruce Roșie în România

  1. Ai noroc ca esti din Bacau. Acolo e cea mai tare organizatie din tara, avand chiar si cateva ambulante ale Crucii Rosii. Daca ar fi la fel de dezvoltate filialele si in alte judete, ar fi mai bine pentru toti. Banii se duc toti din pacate in acel SMURD care nu zic ca e rau, dar parca prea a acaparat tot ce inseamna prim ajutor in tara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *