Cupa şoferilor la stat în trafic – etapa locală

Tot weekendul am fost la Bacău. Am stat de joi şi până astăzi, programul obligându-mă să mă deplasez dintr-un colţ al oraşului în celălalt pe o caniculă greu de suportat. Nebunie curată, ce să mai…

De parcă nu erau suficiente străzi închise şi artere pe care se circulă greu din cauza lucrărilor de modernizare ce se desfăşoară în ritm de melc, Primăria Bacău s-a gândit că nu ar strica să mai închidă o stradă: Bulevardul Ioniţă Sandu Sturza, pe segmentul din faţa Hotelului Decebal.

strada razboieni ambuteiaj bacau 2015

Motivul? Cupa Prieteniei Bergenbier, un eveniment organizat de o societate comercială, care se putea desfăşura bine mersi într-un parc sau pe o tarla, unde era loc berechet pentru a întinde terenul ăla galben şi impunător. Sursele mele spun că cei de la Bergenbier nu au plătit vreo chirie pentru cele câteva sute de metri pătraţi ocupaţi timp de 3 zile la kilometrul 0 al municipiului Bacău.

Problema nu e că nişte băcăuani au făcut mişcare în weekend în mijlocul oraşului, ci imensele coloane de maşini formate joi şi vineri pe strada Războieni din cauza deciziei creţe a autorităţilor locale de a autoriza desfăşurarea evenimentului pe o stradă foarte circulată. Noroc că am avut inspiraţia să mă mişc prin oraş cu bicicleta, că altfel nu ajungeam la timp nicăieri joi şi vineri.

Unde nu-i cap şi viziune, vai de cetăţeni!

strada blocata cupa bergenbier

coloana masini 9 mai bacau

ritm lucrari bacau 2015

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *