Ciprian Istrate, pictorul care a trecut de la arta bisericească la cea conceptuală

#priNeamt n-am vizitat numai obiective turistice, ci și artiști. În una dintre serile petrecute în Piatra Neamț, organizatorii ne-au dus acasă la Ciprian Istrate, un pictor care s-a născut în Iași, dar care acum, la cei 44 de ani ai săi, creează pe malul Bistriței.

ciprian istrate arta conceptuala-6

A pictat 16 biserici și 12 catapetesme, conform Ceahlăul, însă cea mai actuală dragoste a sa nu este arta bisericească, ci arta conceptuală. I-am vizitat salonul și am rămas destul de impresionat de felul în care operele sale moderne reușesc să transmită fel de fel de mesaje critice, majoritatea politice, în cel mai subtil mod. Pe unele le-aș fi luat acasă, sincer să fiu. Da, e un fel de Toma Caragiu al pictorilor.

Fiecare operă are o poveste în spate, vă dați seama. Veți observa că unele chiar deranjează, incită. – Ciprian Istrate

Îl găsiți pe Facebook și pe Frescart.ro.

5-11 septembrie 2014. Tot ce-a fost de văzut #priNeamt – ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzyOrganizator: Eventur Bucharest. Powered by Petrom Romania. Parteneri principali: Autoritatea Națională pentru TurismConsiliul Județean NeamțPrimăria Piatra NeamțHotel Bistrița din DurăuBlue Air și Autoboca Rent-a-car.

One thought on “Ciprian Istrate, pictorul care a trecut de la arta bisericească la cea conceptuală

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *