Fur startul cu un fotoreportaj de #priNeamt

Joc la fel de curat precum atleții care pleacă înainte de primul foc. La ora la care alții încă sunt în căutarea spiritului autentic românesc pe E85, eu nu numai că m-am dușuit, ghiftuit și „vinuit”, dar deja postez primele fotografii făcute #priNeamt.

A treia ediție a infotrip-ului, la care participă 60 de bloggeri români și din străinătate, începe de fapt mâine, 5 septembrie. Astăzi ne-am văzut de drum și am făcut cunoștință cu Hotelul Central Plaza, mastodontul (față de celelalte clădiri din zonă) la care suntem cazați în Piatra Neamț.

Pentru mine n-a fost mare scofală să ajung de la Bacău la Piatra Neamț. După ce mi-am vândut casa, mașina și purcelul semnând contractul cu cei de la Autoboca (thanks Alexandra), am luat mașinuța și am dus-o la Aeroportul Internațional „George Enescu” din Bacău, de unde le-am cules pe Cheryl & Lisa, care scriu pentru WhatBoundariesTravel.com.

prineamt kristofer aeroport

Au fost tratate regește de BlueAir, spun doamnele bloggerițe, pe parcursul zborului Milano – Bacău. Zilele trecute au fost prin Italia, tot așa, cu un infotrip. La tăți ni-i greu! Am mai auzit azi una tare, tot pe același BPM, de la alt blogger de travel din grup: „Eu nu călătoresc foarte mult. Am vreo 7-8 infotrip-uri de o săptămână pe an.” Tare nasol.

Arătându-le doar câteva străzi din Bacău, Cheryl și Lisa și-au dat seama singure că suntem mari încurajatori ai turismului ecumenic. Wow, câte biserici! Păi da, noi suntem oameni cu frică de Dumnezeu. Ai noștri oameni politici procedează ca domnitorii. Semnează pentru construcția unei noi biserici la fiecare victorie, numai că izbânda se traduce în cazul de față în alegeri câștigate, șpăgi încasate sau prieteni trădați. Au fost impresionate de noul simbol al Bacăului, Catedrala Neamului – varianta locală. Să știți că de 20 de ani tot băgăm bani în ea, le-am zis eu.

Photo 04.09.2014, 19 02 37 (2)

Băi, Kristofer, ai venit la #priNeamt ca să ne vorbești de Bacău?
Gata, cuminte. Am ajuns lejer în Piatra Neamț. Stăm la cel țanțoș hotel din oraș, Central Plaza, semn că Eventur, agenția care organizează infotrip-ul, nu s-a jucat. E cel mai important eveniment dedicat promovării unui județ din România în mediul online. În acest sens, mâine particip la o conferință de o zi dedicată în special administratorilor din domeniului turismului, aceasta desfășurându-se sub forma unui curs gratuit ce va pune accent pe promovarea online a turismului românesc. Sunt mulți invitați. Detalii, mâine.

Fiind la doi pași de Piatra Neamț, vă dați seama că am mai vizitat orașul Pietricica. Am fost cu telegondola, am fost la meciuri, am fost la o conferință interregională cât am fost în Consiliul elevilor, știu toate restaurantele etc. În schimb, n-am fost la Festivalul Filmul de Piatra, chiar dacă anul trecut l-am promovat pe blog, în calitate de partener al evenimentului. Se pare că anul acesta nu-l voi rata, mulțumită programului propus de #priNeamt – ediția a III-a.

prineamt 2014 ziua 1-11

Cam atât am să vă spun pentru moment. A, încă ceva. Toma Nicolau și Alex Filip, gazdele noastre, nemțeni cu o doză mare de patriotism local, s-au gândit la toate. Inclusiv la ce se întâmplă cu stomacurile celor care sosesc după cină: când vor ajunge, vor avea plăcuta surpriza să găsească mâncarea în cameră, alături de ecusoanele pe care tronează moacele lor.

5-11 septembrie. Tot ce-i de văzut #priNeamt! Urmărește ediția a III-a a celui mai important eveniment dedicat promovării în mediul online a unui județ din România. Organizator: Eventur Bucharest (http://goo.gl/drGcCl). Powered by Petrom Romania (http://goo.gl/6b78DZ). Află mai multe detalii pe http://goo.gl/Lw8mzy

2 thoughts on “Fur startul cu un fotoreportaj de #priNeamt

  1. Welcome!
    Festivalul de Piatra e un must pentru voi toti! Sa ne umpleti Instagramul de poze, da?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *