Botomei cere oficial anularea alegerilor in Bacau

Botomei iar se crede presedintele PD-L si cere anularea alegerilor in mun. Bacau.

PARTIDUL DEMOCRAT LIBERAL

ORGANIZATIA JUDETEANA BACAU

Sediul principal Bacau , str.Republicii, nr.27, A, 3

CIF 23698841

www.partiduldemocratliberal.ro

tel./fax 0234. 55.75.74 mobil 0744.19.17.17

Nr. 80/17.06.2008

Catre Biroul Electoral Central

Domnule Presedinte,

Partidul Democra Liberal – Organizatia Judeteana Bacau cu sediul in mun. Bacau Republicii nr. 27 reprezentat prin presedinte Botomei Vasile.

Formuleaza contestatie electorala prin care cerem urmatoarele:

1. Anularea scrutinurilor electorale de alegeri care s-au desfasurat in municipiul si in jud. Bacau pentru alegerile de primari si de consilieri locali in municipiile din Bacau, orasele si comunele din Bacau, judetul Bacau, pentru frauda in inregistrarea listelor de candidati din partea Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau cu reorganizarea alegerilor locale in municipiul Bacau si in judetul Bacau pentru functiile de primari, consilieri in consiliile locale, municipale, orasenesti, comunale si din judetul Bacau.

In conditiile in care nu ve-ti admite aceasta cerere solicitam urmatoarele :

2. Invalidarea candidatilor alesi pe listele Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau pentru functiile de primari, consilieri in consiliile locale, municipale, orasenesti, comunale si din judetul Bacau si pe cale de consecinta redistribuirea mandatelor de consilieri pentru partidele care au inregistrat pragul electoral pentru alegerile locale din fiecare circumscriptie electorala din judetul Bacau.

3. Obligarea Birourilor Electorale de Circumscriptie Electorala din municipiul Bacau si din judetul Bacau, sa puna in vedere primarilor si consilierilor alesi pe listele Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau sa faca dovada apartenentei politice la Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau cu sediul in municipiul Bacau str. Republicii nr. 27, sub sanctiunea neeligibilitatii pentru functiile in care au fost alesi si de invalidare a mandatelor acestora.

Formulam cerere de invalidare a alegerilor locale desfasurate in circumscriptiile electorale din jud. Bacau, privind alegerile de primar si alegerilor de consilieri in consiliile locale, comunale, orasanesti, municipale si judetene din Bacau.

Motive:

La aceste alegeri au fost propuse si inregistrate liste de candidati pentru functiile de primar, consilieri locali si presedinte la Consiliul Judetean Bacau din partea Partidului Democrat Liberal – Organizatia Judeteana Bacau prin fals si uz de fals.

Listele au fost semnate de catre Nistor Vasile care prin fals si-a atribuit functia de presedinte al partidului la nivelul judetului Bacau.

Persoanele pe care le-a inscris in listele de candidati pentru toate functiile eligibile din jud. Bacau din fiecare circumscriptie electorala in parte nu indeplineau conditiile de eligibilitate prevazute de art. 30 pct. 5 din Legea nr. 215/2001 republicata.

Solicitam Biroul Electoral Central sa puna in vedere Birourilor Electorale de Circumscriptie din mun. Bacau, mdin jud. Bacau si din cadrul fiecarui municipiu, oras si comuna din judetul Bacau, ca in vederea validarii candidatilor alesi pe listele inregistrate in numele Partidului Democrat Liberal – Organizatia Judeteana Bacau, sa faca dovada inregistrarii, cu adeziune si cu adeverinta constatatoare de apartenenta politica la Partidul Democrat Liberal – Organizatia Judeteana Bacau inregistrat cu sediul in mun. Bacau str. Republicii nr. 27 A3 indentificat fiscal cu CIF nr. 23698841, sub sanctiunea neindeplinirii conditiilor de validare pe functiile pe care au candidat in Birourile Electorale de Circumscriptie din aria teritoriala a jud. Bacau.

Motivele pentru care solicitam acestea sunt urmartoarele :

– In jud. Bacau la data de 30.03.2008, prin Adunarea Generala a militantilor PDL a fost constituita si infiintata legal Partidul Democrat Liberal – Organizatia Judeteana Bacau.

Prin hotararea Adunarii Generale din data de 30.03.2008 au fost alese noile organe de conducere ale partidului in cadrul Biroului Permanent Judetean in conformitate cu conditiile prevazute de statulul partidului si a Legii 14/2003.

Presedinte a fost ales domnul Botomei Vasile, care potrivit proregativelor functiei era organul de conducere care avea legitimitatea sa semneze listele cu propuneri de candidati.

Nistor Vasile nu s-a mai reinscris in noua structura politica a Partidului Democrat Liberal – Organizatia Judeteana Bacau, constituita in urma ramanerii definitive a sentintei civile nr. 3/08.02.2008 pronuntata de Tribunalul Bucuresti sectia a V-a Civila din dosarul civil nr. 4614/3/2007, ramasa irevocabila la data de 20.03.2008 prin respingerea recursurilor din dosarul nr. 4614/3/2007 de la Curtea de Apel Bucuresti, sectia a III-a Civila, in urma careia a fost creat noul partid politic la nivel national sub denumirea de Partidului Democrat Liberal.

Pe aceasta cale reclamam fraudarea alegerilor locale care s-au desfasurat in scrutinurile electorale din circumscriptia electorala nr. 1 din mun. Bacau si in egala masura de la fiecare circumscriptie elecorala din aria teritoriala a jud. Bacau.

Frauda consta in aceea ca s-au acordat voturi din partea cetatenilor in numele si pentru candidati care nu indeplineu conditiile de eligibilitate cu privire la apartenenta la Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Votul fiecarui cetatean care a fost acordat pentru alegerea consilierilor din Consiile Locale de pe raza judetului Bacau au fost date prin inducerea in eroare a acestora, fiindule prezentati candidati care defapt nu aveau girul de inscriere in competitia electorala din partea Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

In aceste conditii solicitam pe calea prezentei contestatii sa dispune-ti urmatoarele :

In fapt adevaratii candtidati propusi de partid nu au participat la alegeri din judetul Bacau din cauza ca prin frauda, fals si uz de fals, in unele partide au participat candidati care nu aveau apartenenta la Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

In continuare dupa alegerea candidatilor propusi de domnul Nistor Vasile care nu aveau mandat de reprezentare a partidului, consilierii locali, consilierii judeteni si primarii alesi, nu corespund cu organele de conducere a partidului.

Acestia nu platesc cotizatii la partid.

Acestia nu sunt inscrisi in partid.

Acestia sfideaza organele de conducere ale partidului nou alese.

Asupra acestora nu se poate exercita niciun control cu privire la respectarea dispozitiilor de partid.

Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau este obligat sa plateasca impozite pe veniturile din salarii si asimilate salariilor

Veniturile partidului sunt constituite din cotizatiile persoanelor care au obtinut prin alegeri demnitati publice.

Aceste persoane se compora ca fiind independente fata de Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, motiv pentru care solicitam admiterea acestei contestatii in forma in care a fost formulata.

Ne intemeiem prezenta contestatie pe dispozitiile prevazute pe Legea 67/2004 republicata, pe Legea 14/2003 a partidelor politice, pe Legea 215/2001 republicata administratiei publice locale.

Probe:

Inscrisuri;

Interogatoriu in fata Biroului Electoral Central a presedintelui Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau si a candidatilor care au fost alesi in functiile eligibile din municipiile, orasele, comunele din judetul Bacau.

Codul fiscal nr. CIF 23698841

Adresa nr. 50499 din 05.06.2008 emisa de Ministerul Economiei si Finantelor Agentia Nationala de Administrare Fiscala Administratia Finantelor Publice a municipiului Bacau, emisa catre Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau din municipiul Bacau str. Republicii nr. 27, A3

Adeverinta nr. 285223 din 10.06.2008 eliberata de catre Politia Municipiului Bacau, sectia 2 Politie Bacau, catre domnul Botomei Vasile in calitate de presedinte al Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, din care se face dovada cercetarilor in dosarul penal nr. 3647/P/2008 sub aspectul comiterii infractiunilor prevazute si pedepsite de art. 288 C. Penal si art. 291 C. Penal. cu privire la candidatii inscrisi pe listele de candidati ale Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Adresa din dosarul 46194/3/2007 din 13.05.2008 comunicata de Tribunalul Bucuresti sectia a V-a Civila catre Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau cu sediul in str. Republicii nr. 27, A3, de atestare a inregistrarii Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Comunicatul nr. 70 din 20.05.2008 inregistrat la Biroul Electoral Central pentru care BEC-ul a emis raspunsul cu nr. 422/C/B.E.C. din 23.05.2008 din care rezulta sesizarea inregistrata de Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau cu privire la inscrierea prin fals si uz de fals a propunerilor de candidati din partea Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Adresa nr. 74 din 05.06.2008 prin care Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau a inregistrat la BEC contestatie Electorala, in urma careia nu a fost comunicat niciun raspuns.

Certificatul de atestare fiscala pentru persoane juridice eliberat de primaria municipiului Bacau directia de impozite si taxe locale cu nr. 250760 din 09.05.2008 prin care intelegem sa facem dovada inregistrarii Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Adeverinta nr. 55 din 06.05.2008 eliberata de Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau.

Orice acte care sunt necesare in dovedirea sustinerilor din prezenta contestatie.

In ceea ce priveste reprezentatul Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau in BEC fata de aceasta contestatie intelegem sa formulam cerere de recuzare impotriva acesteia deoarece acesta cu prilejul altor contestatii inregistrate la BEC si-a spus parerea cu privire la recunoasterea calitatii noilor organe de conducere ale Partidului Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau, motiv ce a condus la crearea unei influente negative in randul membrilor BEC.

Partidul Democrat-Liberal Organizatia Judeteana Bacau

Biroul Permanent Judetean Data: 17.06.2008

Presedinte,

Av. drd. Botomei Vasile

Domnului Presedinte al Biroului Electoral Central

7 thoughts on “Botomei cere oficial anularea alegerilor in Bacau

  1. da-i ba in plm pe astia , nu le mai da importanta , scrie un articol despre Dan Botezatu , Dumnezeu sa-l ierte !

  2. Din putinul cat am avut rabdare sa citesc, remarc o ortografie deosebita:
    „nu ve-ti admite”

  3. ba m-ai lasa ne cu alegerile ca ce vrea sa faca unu si altu si asa n o sa anuleze nimica..mai bn ai scrie despre baiatu ala care a murit pe insula sau despre altceva mai interesant..nu cred ca intereseaza pe nimeni de ce vrea sa faca botomei sau altii de al de el

  4. Ati vrea sa transform blogul in stirile de la ora 17:00? Sa relatez numai despre violuri si crime?

    Relatez mai bine de proiecte.

  5. da frate, proieste… da nu despre un cimpalac pe nume Botomei. chiar nu imi pasa ce face acest personaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *