Avancronică: mâine avem ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău

La o săptămână de la ședința ordinară din octombrie, iată că primarul Cosmin Necula ne convoacă la o nouă ședință extraordinară a Consiliului Local al municipiului Bacău pentru mâine, 8 noiembrie 2016, de la ora 11:00, la Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău.

9 proiecte avem pe ordinea de zi, plus 1 care ne-a fost adus la cunoștință abia azi, cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței. Ce dezbatere publică, ce termene legale… în fine.

Așadar, mâine vorbim de o mică rectificare bugetară, serbări de iarnă, câteva parteneriate, Capitala Tineretului din România și un proiect imobiliar care poate schimba fața cartierului Bistrița Lac.

 • 1. rectificarea Bugetului de venituri și cheltuieli și Programul de investiții pe anul 2016:

– se iau 158.000 lei de la modernizarea Stadionului Municipal și de la construcția clopotniței Cimitirului Sărata II și se duc la achiziția a 20 de căsuțe de lemn pentru târgurile de iarnă;
– se alocă 150.000 lei pentru realizarea Strategiei informatice a Primăriei Municipiului Bacău, prin diminuarea banilor de la „Consultanță și expertiză pentru elaborarea de finanțare pe fonduri structurale și de coeziune” (adică de la fonduri europene).

 • 2. organizarea Festivalului „Sărbători de Iarnă” 2016, care cuprinde 3 evenimente: 5, 25 și 31 decembrie. Acestea urmează să coste 264.000 lei de la bugetul local;
 • 3. modificarea HCL 441/2010 ce privește înființarea Clubului Sportiv Municipal Bacău 2010. Se ia act de demisia directorului Milon Bogdan Traian și se demarează procedurile de ocupare a funcției vacante;
 • 4.  punerea la dispoziție cu titlu gratuit către Asociația „Rotary Club” a sălii Teatrului de Vară pentru organizarea unui concert caritabil;
 • 5. prelungirea unui contract de concesionare cu fam. Jicmon pentru construirea unui balcon cu rampă de acces cu persoane cu handicap locomotor în str. Aviatori, nr. 7, sc. B, ap. 7;
 • 6. punerea la dispoziție a sălii Teatrului de Vară către unitățile de învățământ liceal din mun. Bacău pentru organizarea balurilor bobocilor, cheltuielile pentru folosire urmând să fie suportate de municipalitate;

teatrul de vara bacau

 • 7. amplasarea unui patinoar artificial în Parcul Catedralei, în perioada 1 decembrie – 1 martie, cu acces gratuit, pentru cetățenii municipiului Bacău. Urmează să alocăm 158.400 lei în acest sens;
 • 8. punerea la dispoziție a Bazinului de Înot către Federația Română de Natație pentru organizarea a două campionate naționale:

– Campionatul Național de Sărituri în Apă juniori C+D (17-20 noiembrie 2016);
– Campionatul Național de Înot Copii 10-11 ani (24-27 noiembrie 2016).

 • 9. sprijinirea delegației tinerilor care va participa, în perioada 11-16 noiembrie 2016, la Timișoara, la Summitul Tinerilor „Scrie Povestea Generației Tale”, eveniment în cadrul căruia, printre altele, va fi anunțat titlul de Capitala Tineretului din România în 2017;

În acest sens, Asociația STEP a solicitat 4.000 de lei reprezentând costuri pentru transportul a minim 7 persoane la Timișoara. Decontarea se face, desigur, după aceea, pe baza documentelor justificative.

bacau-capitala-tineretului

 • 10. aprobarea Planului Urbanistic Zonal (PUZ) pentru construirea, de către SC Tehnostrade SRL (Umbrărescu), a unui complex multifuncțional rezidențial în Bulevardul Unirii 30-32 (pe terenul fostei fabrici Pobac).

Așa cum am relatat mai devreme pe blog, acest proiect a fost introdus peste ordinea de zi, cu doar 2 ore înaintea ședinței Comisiei juridice din care fac parte și cu mai puțin de 24 de ore înaintea ședinței Consiliului Local de mâine. Vorbim de un proiect privat atât de important pentru zona centrală a orașului care numără 179 de pagini și pe care executivul condus de primarul Cosmin Necula îl aruncă pe ordinea de zi fără a respecta nici măcar termenul minim de 3 zile de dezbatere publică prevăzut de Legea 215/2001 pentru proiectele de la ședințele extraordinare.

complex-multifunctional-pobac-umbrarescu-bacau

Toate proiectele de hotărâre le găsiți aici. Vă reamintesc că întâlnirile Consiliului Local sunt publice și au loc la Centrul de Afaceri și Expoziții. Mai precis, în a doua clădire de la dreapta la stânga, la etajul 1. Repet, absolut toate ședințele sunt publice și deschise cetățenilor. Ședințele comisiilor au avut loc azi, așa că nu mai are rost să public programarea acestora.

Întrebări, sugestii, lucruri care ar trebui adăugate, modificate sau spuse privind aceste proiecte?

7 thoughts on “Avancronică: mâine avem ședință extraordinară a Consiliului Local Bacău

 1. tare asta: ia de la stadion (investitie) si da la serbari (chestii electorale)… mda, m-am lamurit si cu noul primar…

 2. Buna ziua, cine se ocupa cu organizarea targului de iarna? ati putea lasa un contact, sunt interesat ca si potential expozant. Va multumesc!

 3. O gramada de bani pentru ce? Parca edilul sef se lauda ca face cu bani putini totul!? Mai mult cu aproape 1 miliard jumate ca la Zilele Bacaului? Vrea sa faca buzunarul gros colegului de partid candidat? Dansuri, dansuri si ansambluri din orice pozitie? Tata director dansator si el candidat? Susanele si balci in continuare! Mediocritatea la loc de cinste! Poate vor aparea si pe SEAP, aceste spectacole, sa participe si altii din alte orase. Speram ca nu vor mai fi aranjamente!

 4. 1. Se vede foarte clar din cele prezentate (taierea fondurilor si alte declaratii) ca actualul primar si mafia PSD aflata in spatele sau nu doreste renovarea Stadionului municipal. Impreuna cu Umbrarescu doreste demolarea lui pt a se folosi de terenul de sub acesta si care impreuna cu celelalte doua terenuri de fotbal din vecinatatea stadionului aflate in proprietatea lui Umbrarescu sa poata fi puse in valoare imobiliar. Un stadion ce este deja construit nu poate fi modernizat care pe deasupra mai are si nocturna recent facuta. Aceasta a fost strategia adoptata in ultimii ani de PSD ce a apus la pamant industria (rafinaria Darmanesti, Rafo, fabrica Letea cu vechime de 140 ani) si a dus judetul la saracie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *