Ziarist lovit cu pumnul de catre un primar in judetul Bacau

Astazi a avut loc o conferinta de presa la sediul ziarului Monitorul de Bacau. Jos voi dezvolta toata povestea, tot mai jos puteti asculta o inregistrare de la respectiva conferinta de presa.

Alexandru Herman, redactor sef la Monitorul de Bacau, a avut ceva treaba marti in comuna Podu-Turcului si a trecut si prin comuna Glavanesti. El a copilarit acolo si stie cam tot ce se intampla in cele doua comune.

Anul trecut, A. Herman a publicat un articol in care a scris cum primarul comunei Glavanesti, Gheorghe Tilibasa a luat bacul anul trecut dupa multiple incercari, note de 1,50 si interventii la varful copacului liberal.
Citez de pe blogul lui Alexandru Herman:

Nu ma asteptam la o primire calduroasa din partea lui Tilibasa, mai ales dupa ce am publicat povestea celebra a bacalaureatului sau de anul trecut, luat dupa multiple incercari, note de 1,50 si interventii la varful copacului liberal. Ca sa intelegeti cine e edilul Tilibasa, va spun doar atat: e creatorul unor adevarate vanghelioane comunale, la care benchetuiesc toti liderii importanti ai PNL Bacau; a obtinut cele mai multe fonduri de la Consiliul Judetean, desi comuna lui e minuscula fata de altele, neavand initiat niciun proiect mai breaz; mentine un aer de teroare in Glavanesti etc.

Marti, Herman a fost in comuna Glavanesti, a intrat intr-o sala unde era o adunare, a facut cateva poze, dupa care Tilibasa l-a ochit pe ziarist. Primarul liberal a incercat sa il bage cu forta in birou dar nu a reusit, dupa care i-a dat un pumn redactorului sef al ziarului Monitorul de Bacau.

Dupa ce l-am apostrofat in plina adunare, i-am cerut politistului comunei sa ma lase sa depun o plangere. Mi-am bagat insa ceva in plangerea lor, ca saracul tremura tot si nu parea a fi decat un biet instrument al Primariei Glavanesti. Am plecat dupa aia la Podu Turcului, unde primarul Forcos (tot PNL) mi l-a blagoslovit intru toti sfintii si mi-a confirmat ca i s-a luat si lui de liberali. Adica devine si candideaza independent.

Dupa aceea a iesit, s-a dus la masina si s-a intors la Bacau. A sunat dupa aceea pe primarul Forcos , a ajuns la Bacau si a scris pe blogul sau toata povestea. In acel moment, el nu a vrut sa depuna plangere, deci nu a vrut sa faca mare tam-tam, in prima faza.
Politistul din Glavanesti si politistul din Podu Turcului l-au convins pe A. H. sa dea o declaratie la politie pentru ca primarul sa fie sanctionat contraventional.

Sambata, in ziarul Informatia Bacaului, Alexandru Herman este facut mincinos de catre Catalin Stanoiu (autorul ziarului), iar Tilibasa este scos basma curata, un om cuminte, pasnic si foarte corect care cica a facut foarte multe pentru comuna sa. Fals.
A. Herman considera ca articolul din InfoBC este comandat de catre Dogaru. Eu consider ca asa este, astfel, nu A. Herman este tonomat cu euro (cum scrie in articol) ci autorul articolului din InfoBC.

Alexandru Herman a mai declarat ca:

 • Vasile Nistor, proprietar al Monitorului de Bacau nu l-a sunat
 • PD-L-ul prin VAsile Nistor nu a facut nimic pentru angajatul A. Herman, ceea ce este condamnat si de catre Herman.
 • Mihaila doar l-a ajutat pe Herman
 • Stanoiu (autorul articolului din InfoBc) nu l-a sunat pe Herman, trimitandu-si fotorporterul sa ii faca o poza lui Herman pentru a demonstra ca este lovit
 • A doua zi dupa ce a fost agresat de catre primari, lui Herman i-a cazut dintele, si l-a scos, a fost la dentist, si-a facut o radiografie care a aratat-o ziaristilor prezenti la conferinta.
 • In sala din glavanesti erau cam 30 de persoane
 • Tilibasa are antecedente. Are foarte multe plangeri la politie. In 2000 a lovit un cetatean cu un gratar metalic
 • Alexandru Herman a declarat ca nu se lasa si vrea sa il dea jos pe primar pana la alegeri

Toti cei prezenti la conferinta printre care si Ceparu s-au aratat indignati de faptul ca ziaristii sunt loviti.

Eu condamn faptul ca un primar a lovit un ziarist. Nu conteaza ca e de la PNL sau de la alt partid. Este un gest regretabil. Condamn faptul ca ziaristii au devenit instrumente ale politicienilor, un fel de papusi ale patronilor, tonomante cu euro si nu ma refer numai la articolul din InfoBC, ci la multi alti ziaristi. Inteleg, iti aperi patronul, spui ca el, dar nu executi comenzi politice!

Alexandru Herman a fost determinat de catre cei de la InfoBC sa faca aceasta conferinta de presa la care au fost invitati reprezentati de la toate ziarele din Bacau inclusiv InfoBC.

Mai jos este atasata o inregistrare de 40 de minute de la conferinta de presa. Tot jos mai sunt atasate doua fotografii: cu Alexandru Herman (prima) si Tilibasa Gheorghe.

Alexandru Herman, ziaristul agresat

Gheorghe Tilibasa – primarul cel cu mot

9 thoughts on “Ziarist lovit cu pumnul de catre un primar in judetul Bacau

 1. mda…nu ma mai mir animic in romania … cred k unii sunt irecuperabili… si ce mutra are don’ primar =))))… ma scuzati 😐 … =))

 2. domnul primar chiar a facut f multe pt comuna noastra ,e un primar adevarat si nu aveti dc sa va luati de el…..nu cred ca faceti voi mai multe decat el mey mamligarilor ca vreti audienta mai multa cu ziarele voastre…..nu mai mintiti atata

 3. ma nu va mai loati de domnul primar k a facut foarte multe in comuna fata de voi mincinos nerusinat, nesimtit.dak nu ai avut o relatie foarte buna cu el nu te mai loa de studiile lui de el si altele nu te crede nimeni asa k ai meritato fraiere

 4. Bai,ingratilor primul cu anonim prost mai esti intelegi
  domnul primar e estept a luat bacu a nustu cata incercare fraierilor
  va bag………..

 5. Domnul primar este un analfabet, il stiu de mic……..,acum e un mare hot care a facut avere de pe urma prostilor care l-au ales. Unde sunt cei 250000 de euro care trebuia sa faca puturile in Frumuselu si Muncelu? Bine ca are apa la greu pentru el in fosta sectie agricola care e proprietatea lui, si ce tot spuneti ca a facut multe pentru comuna, tot ce a facut, a facut pentru el asa ca trezitiva oameni buni ati facut din (cartoafa tractoristul) un mare domn primar

 6. ha, ha….nu stiu cat de greu a laut bacu domn primar, dar cel care critica a ramas repetent din clasa a II-a…este total agramat si nu stie sa foloseasca cratima…in rest ce sa mai spun…doamne ajuta!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *