Weekendul acesta sunt în Turda la un atelier al CRD

Mini-vacanța se încheie pentru mine mâine, când voi fi din nou pe drumurile patriei. Destinația este un oraș pe care nu l-am vizitat până acum, Turda, pentru atelierul „Jurnalism și activism în era noilor media”, organizat de Centrul Rațiu pentru Democrație (CRD) în cadrul proiectului Cine ce a promis.

Evenimentul se desfășoară în perioada 16-18 aprilie și ne propune participanților spre discuție teme precum interacțiunea dintre jurnaliști și platformele online, independența presei locale și relevanța instrumentelor online față de acesta, dar și cum pot fi translatate rezultatele generate în online în acțiuni concrete în spațiul public (offline).

centrul ratiu pentru democratie sigla

În cadrul acestui atelier ne propunem să dezvoltăm o componentă importantă, ce vizează independenţa presei (locale) şi posibilele beneficii ale interacţiunii dintre activiştii online şi jurnalişti. – CRD

Sunt convins că vom vorbi și despre platforma Cine ce a promis, un instrument online prin care cetățenii pot monitoriza promisiunile făcute de candidați în perioada campanie electorale și felul în care acestea sunt îndeplinite pe parcursul mandatului. Imaginați-vă un depozit de promisiuni ale aleșilor noștri. Ei bine, asta reprezintă Cine ce a promis, o platformă realizată de CRD, în parteneriat cu CeRe, Factual și Recognos. Aceasta înmagazinează promisiunile președintelui, europarlamentarilor, senatorilor, deputaților și președinților de consilii județene în funcție.

Printre participanți se numără și prietenii de la Cetățeni Activi pentru Bacău.

cine ce a promis platforma

One thought on “Weekendul acesta sunt în Turda la un atelier al CRD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *