Viitor colorat pentru căsuțele din tabăra de la Valea Budului

An de an, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret (DJST) Bacău finanțează mai multe proiecte de tineret, însă puține dintre aceste inițiative au reușit, cred eu, să lase în urma lor ceva cu adevărat util așa cum a făcut săptămâna trecută Fundația Interetnică pentru Cultură și Artă „Ion Ghelu Destelnica” prin proiectul „Cunoscând trecutul îți colorezi viitorul”.

În Centrul de Agrement de la „Valea Budului”, aflat în administrarea DJST Bacău, se organizează anual câteva tabere naționale unde vin tineri din toată țara. Ei sunt cazați în cele aproximativ 30 de căsuțe disponibile. Ei bine, fundația și-a propus și a reușit personalizarea a 20 dintre aceste căsuțe prin „botezarea” lor cu numele unor artiști sau scriitori români.

Scriitorii și artiștii ale căror nume au fost conferite căsuțelor au fost stabilite de către tinerii beneficiari ai proiectului, 16 la număr, coordonați de 4 facilitatori (pictorul naiv Ioan Măric și 3 tineri artiști plastici: Alina Chiriac, Emilian Tancău și Oana Isabela Pintilie), condiția fiind aceea ca două treimi dintre personalități să fie din Bacău, de importanță județeană și să fie cu toții trecuți în neființă.

Prin acest proiect, Fundatia „Ion Ghelu Destelnica” predă ștafeta culorilor unei noi generații. 20 dintre personalitățile băcăuane, simboluri de marcă împotriva uitării, se recompun pe casuțele unei tabere pentru tineret: acolo internetul nu merge, dar personalitatea artistică a fiecărui participant funcționează perfect! – Radu Bogdan Ghelu, președintele fundației

Scopul declarat al proiectului este creșterea gradului de implicare a tinerilor în activități culturale și în promovarea comunității în care ei trăiesc. Intrând sub umbrela programului Bacău – Capitala Tineretului din România, proiectul a atras parteneri precum Centrul European pentru Strategii Durabile, Liceul cu Program Sportiv și o serie de agenți economici menționați în macheta post-eveniment de mai jos.

trecutul colorezi viitorul ghelu destelnica

2 thoughts on “Viitor colorat pentru căsuțele din tabăra de la Valea Budului

  1. Toata baza materiala a DJST e la pamant: tabere, sala sporturilor si multe altele. Pe astia de la MTS ii doare in fund de sportivi si de tineri… in contextul asta, bravo Ghelu si gasca pentru actiune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *