Teatrușoc

Am revenit în Bacău, așa că am să fac bilanțul lucrurilor petrecute aici în ultimele patru zile, dominate de Festivalul Theaterestock, intens blamat pentru felul în care este organizat.

– au început spectacolele de la Theaterstock, iar pentru fiecare moment artistic plătim peste 100 de milioane numai drepturi de autor (WTF?!);

– unii scriu pe Facebook că „orașul respiră”, dar eu primesc e-mail-uri în care tot felul de cetățeni se plâng că traficul este infernal din cauza închiderii centrului în timpul zilei chiar dacă nu au loc spectacole;

– „consilierii pro-bono” ai doamnei Sigartău au început să-mi sune familia ca s-o las mai moale cu adevărurile de pe blog, cică „voi avea și eu de câștigat”;

– bloggerul cu dosar la DNA pentru șantaj de presă n-are curaj să-mi scrie numele în articolele scrise pe o ciorbă, dar își dă singur comentarii și mă menționează în ele;

– Jana Romanian Top Hits nu e moartă, Jana se transformă. Chiar dacă vameșii banilor s-au schimbat, banii ajung la același partid;

– Mâine încep demersurile pentru a afla ce s-a întâmplat cu fiecare leu din cele 32 de miliarde cheltuite pentru acest eveniment cultural, de altfel destul de interesant și, de ce nu, binevenit în prăfuitul nostru oraș.

Bucurați-vă, oameni buni, de festival, căci din banii voștri e organizat! Și ce dacă vi se cer alți zeci de lei pe bilete? Asta e, plătiți consumația culturală de 2 ori! Primii bani merg la teatru, iar restul… vom afla de la diversele organe ale statului.

9 thoughts on “Teatrușoc

 1. De vineri s-a inchis circulatia inclusiv in fata la Decebal, pentru a se „monta” o scena pe care, practic, nu a avut loc niciun spectacol… banuiesc ca scena e platita… prezenta ei in ficare zi acolo costa bani… plus disconfortul creat riveranilor si businessurilor din apropiere.

 2. Oameni buni, mie nu imi pasa ca isi tragedoamna Sigartau si altii cota parte. Acest festival reprezinta schimbarea de mentalitate de care tanjea bacaul. Dupa acest eveniment bacauanul va intelege ca exista mai mult de la.un hram al orasului decat un mic si o bere, moda pornita de mult de raposatul. Este prima editie, s-au organizat in doua luni si aici a fost greseala si apar aceste goluri in organizare, pentru ca au vrut sa il faca indiferent, a fost o provocare si eu ma bucur de fiecare secunda.

  Nici un eveniment nu a adunat atat de multi bacauani fara mici si bere(motto-ul neoficial al Theatrestock)

 3. Nu inteleg de ce tii neaparat sa ne prezinti aspectele negative ale acestui festival. Eu zic ca ar trebui sa ne bucuram de partea lui frumoasa. Si da-mi voie sa-ti spun ca multe din piesele care se vor juca sunt mult mai scumpre in Bucuresti si nu exista niciun fel de reducere. Sincer, orice manifestare culturala ar trebui incurajata,iar Bacaul are nevoie de astfel de evenimeante

 4. Cauta te rog sa vezi cat costa sa organizezi o serie de spectacole de genul.

  Daca scoti sub 1.000.000 $ esti un zeu.

  Tocmai de asta e si „grafica” mai slaba, e facut cu cat mai putine cheltuieli posibile pentru a se incadra in bugetul care e deja mic.

  Cineva a scris mai sus ca este un eveniment cultural de care avea Bacaul nevoie si are dreptate deoarece ne va pune o harta si poate la anul vor fi investitori.

  Nu sunt fan al spectacolelor, dar apreciez ce se incearca. Deschide-ti putin mintea… Mai dureaza pana se ajunge la nivelul Sibiului dar ne indreptam si noi pe un drum mai normal, lipsit de vechea bisnita a acestui oras.

  Mare lucru ca am renuntat la bere si mic pentru prima oara in multi ani.

  Publicitatea nu e gratuita si tu ar trebui sa stii asta, blogger minune ce esti.

 5. Oare de ce de ani de zile fugim ( unii dintre noi ) la Iasi si la Bucuresti sa vizionam specatcole de teatru ( unele mai reusite altele mai putin , din fiecare spectacol am invatat cate ceva si m-am indragostit de teatru ) ; 2 ani la rand am fost la Sibiu cate 5 zile – atat mi-am permis ! Credeti ca domnul Chiriac a avut succes de la prima editie a festivalului ?! Chiar si la a douazecea editie au fost glasuri carcotase , ce mai conteaza – deja a devenit un fenomem !Doamne-ajuta sa ajunga si theaterstock-ul macar la jumatate ! In ceea ce priveste inchiderea strazilor oamenii din Sibiu , Brasov , Timisoara , Cluj etc s-au obisnuit si li se pare ceva util si normal/civilizat , la noi exista tendinta sa mergem cu masina daca se poate pana in casa scarii blocului !!! Toata stima pentru persoana care a avut initiativa !Actorii din Bacau au venit cu ceva nou de vreo sapte ani incoace ( in afara faptului ca urcau pe scena in hainele de strada ) asta este tot vina doamnei Sigartau ?? Ne-am obisnuit sa criticam indiferent de ce apare nou in viata noastra !!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *