SSUB o dă pe față cu PNL

Cum nimic nu e întâmplător pe lumea asta, nici sprijinul pe care SSUB (Societatea Studenților din Universitatea București) i l-a acordat lui Vlad Nistor în protestul ASUB de iarna trecută nu pare să fi fost vreo coincidență.

Așa cum n-am fost de acord cu protestul surd, nejustificat și neprecedat de o discuție cu omul căruia îi se cerea demisia al membrilor ASUB și al studenților senatori, așa nu voi fi de acord nici cu organizarea de activități politice mascate din partea celor care, culmea, strigau acum câteva luni că protestele sunt consecința unei intervenții politice.

ssub pnlSSUB promovează zilele acestea, pe grupurile facultăților din București, o invitație la un eveniment aparent nevinovat, benefic educației civice a studenților. De fapt, afișul este galben-albastru, la fel ca invitații acțiunii: Ramona Mănescu (europarlamentar PNL) și Răzvan Mironescu (deputat PNL). Ba mai mult, acțiunea este sprijinită de ALDE, familia politică din care PNL face parte. De pe afiș lipsește totuși ceva. Vă spun eu ce: sigla PNL, alături de numele SSUB.

N-aș avea nicio problemă ca PNL sau orice alt partid să invite studenții din toate facultățile la o astfel de activitate, dar să o facă asumat, nu mascat, prin SSUB, o organizatie studenteasca democratica, si independenta, ce se ocupa cu activitate civica si de promovare a statutului de drept si a democratiei. Am citat de pe site-ul lor oficial. Site pe care, în decembrie 2013, George Velcea, președintele SSUB, anunța că organizația pe care o conduce nu participă la protest pentru că există suspiciuni că ar fi un protest politic. Tind să cred că n-au participat la protest dintr-un motiv foarte simplu: sunt muza PNL, organizația politică din care Vlad Nistor face parte.

Dacă SSUB-iștii vor să fie sau sunt anexa PNL/TNL, cred că ar fi cazul ca aceștia să înceteze să mai pretindă că sunt reprezentativi la nivelul Universității din București. Sau să pledăm pentru introducerea unui sistem modern de reprezentare în învățământul românesc, atât în cel preuniversitar, cât și în cel superior, bazat pe organizații politice. Este o idee pe care o voi dezvolta, în sensul că voi scrie despre ea, zilele următoare.

Morala? Suntem în plină campanie electorală, acea perioadă în care anumite părți ale societății civile își dau arama pe față.

ssub love pnl

7 thoughts on “SSUB o dă pe față cu PNL

 1. Ai site-ul plin cu poze de la evenimente PSD si acum ai analizat tu afisul astora de la SSUB, ca ti se par culorile ale PNL. Ai primit directiva de la partid ? =)) mare e gradina Domnului…

  1. Te rog sa recitesti textul, asta in cazul in care l-ai citit deja si nu ai inteles nimic din el.
   E foarte ok ca partidele sa se promoveze in facultati si sa incerce sa isi atraga adepti, dar nu mascat, sub egida unei asociatii care pretinde ca este independenta. Eu nu m-am ascuns niciodata cu faptul ca fac politica. TNL se ascunde in Bucuresti, iata, sub egida SSUB.

   1. Nu mi se pare nimic mascat, atâta vreme cât se ştiu numele invitaţilor. Oftica mare la tine vine de la faptul că nu e nici un comunist din PSD invitat.
    Dar totuşi nu ai zis nimic de eroarea de tipar „…în viaţă tinerilor…” că de obicei te legai şi de astea.
    PS: ce mai face Stavarache, mai semnează în alb? Scapă de dosar şi de data asta?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *