Ce am scris pe Adevarul.ro în ultima perioadă

Nu prea am mai anunțat, promovat, preluat articolele pe care le-am scris în ultima perioadă în Adevărul, așa că am de gând, înainte să mă reapuc serios de scris după o perioadă destul de aglomerată și plină de probleme în special cu internetul, să fac o trecere în revistă a ultimelor materiale de pe platformă.

Ultimul articol, cel cu Tiberiu Nițu, l-am publicat aseară și are deja vreo 4 mii de afișări. Cel cu grupul de Facebook al CNE are peste 5 mii. Restul, între 3 și 4 mii de cititori fiecare. Dacă nu le-ați citit deja, enjoy!

Tiberiu Niţu, demisia!
Având în vedere că subiectul participării cu arma-n mână la Revoluţie a actualului procuror general al României, Tiberiu Niţu, a trecut aproape nevăzut în negura arestărilor şi a ştirilor care ne tot cântă că ne paşte nu ştiu ce război, trebuie cumva şi cineva să îi ceară demisia şefului procurorilor. O fac eu, în calitate de tânăr siderat vizavi de neclaritatea istoriei recente a ţării în care m-am născut.

Consiliul Naţional al Elevilor – zero întrebări pentru ministrul Educaţiei, zero discuţii despre problemele elevilor
Recent, Bucureştiul a găzduit Adunarea Generală Extraordinară a Consiliului Naţional al Elevilor, eveniment care a adunat şefii consiliilor judeţene din toată ţara. Chiar dacă îmi sunt dragi, am rămas cu un gust amar după ce am asistat la lucrările întâlnirii, convingându-mă că această structură nu are în vedere problemele şi interesele elevilor.

Statul minimal al Monicăi Macovei este de fapt o colonie
La lansarea partidului M10, Monica Macovei a spus că democraţia nu e o minciună, ci un adevăr în care credem cu toţii. Numai că adevărul în care Monica Macovei crede şi pe care încearcă să îl vândă în numele tuturor e că România are nevoie de un stat minimal în care deciziile să fie luate undeva peste mări şi ţări, de forţe care vor să ne colonizeze.

Grupul de Facebook al Consiliului Elevilor are regulament, este gestionat de profesori şi nu tolerează vocile critice
După ce am distribuit pe grupul de Facebook „CNE – Consiliul Naţional al Elevilor” punctele de vedere critice pe care le-am exprimat fie aici, în articolele anterioare, fie pe blogul personal, am fost dat afară de pe grupul CNE, cică al elevilor, nu o dată, ci de două ori. Ultima dată se pare că definitiv şi irevocabil.

Salva(pri)marul Mazăre încearcă să păcălească elevii
În ultimele 48 de ore, Radu Mazăre a făcut o serie de gafe şi dezinformări care, chiar dacă la prima vedere par nişte declaraţii de genul cu care ne-am obişnuit din gura primarului Constanţei, trebuie combătute. Asta pentru că există tineri, deloc puţini, care îl consideră un model. Mă refer la acei tineri care confundă baba cu mitraliera, adică „şmecheria” şi succesul la gagici cu administrarea unui oraş de importanţă strategică.

Democraţia la elevi: Candidaţi unici pentru conducerea Consiliului Elevilor
Astăzi a început, la Craiova, Adunarea Generală a Consiliului Naţional al Elevilor (CNE), eveniment la care liderii elevilor din toată ţara se întâlnesc, spun organizatorii, pentru a-şi alege reprezentanţii. Nu ştiu dacă putem vorbi despre o competiţie reală, căci la 2 dintre cele 3 funcţii de conducere din CNE nu aspiră decât un singur candidat, situaţia întâlnită inclusiv în cazul funcţiei de preşedinte al elevilor din România.

Interviu cu liderul elevilor băcăuani, Dragoş Popa: „Drepturile elevilor sunt încălcate în fiecare zi!”
Între un demers la Inspectoratul Şcolar Judeţean prin care cere ca elevii din familiile defavorizate să nu mai fie arătaţi cu degetul la avizierul şcolii şi proiecte pentru elevii pe care îi reprezintă, Dragoş Popa, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor, a acceptat să îmi răspundă la câteva întrebări despre problemele elevilor băcăuani, despre viitorul Consiliului Naţional al Elevilor, dar şi despre învăţământ, în general.

cristian ghinghes adevarul blog

2 thoughts on “Ce am scris pe Adevarul.ro în ultima perioadă

  1. Ai crescut mult! Imi amintesc de tine de prin 2007-2008 cand umblai cu camera (parca un Fujifilm) pe la evenimentele din Bacau, iar acum, iata, scrii la Adevarul. Frumos, tine-o tot asa! Keep up the good work si nu uita de unde ai plecat… adica Bacaul!

  2. Trei mii, cinci mii, nu sunt deloc putine afisari. Felicitari! Iti plac deci politica si administratia. Bravo. Sunt domenii in care poti sa iei atitudine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *