Să-i ajutăm pe oamenii afectaţi din Vrancea!

Prefectura Bacău a trimis în această dimineaţă, prin intermediul mass-media, un apel la solidaritate referitor la situaţia critică în care se află peste 40 000 de cetăţeni din judeţul Vrancea. Băcăuanii se pot alătura campaniei donând produse alimentare până la 14:00, ora de plecare a convoiului.

Dată fiind situaţia de urgenţă cu care se confruntă locuitorii judeţului Vrancea, facem apel la implicarea tuturor reprezentanţilor mass media pentru sensibilizarea cetăţenilor băcăuani, a agenţilor comerciali şi a ONG-urilor, să participe la campania de solidaritate cu vecinii vrânceni aflaţi în dificultate, cu produse alimentare de bază: apă, conserve, pâine, cu utilaje de deszăpezire. Există localităţi întregi izolate, în care locuitorii nu au posibilitatea să se aprovizioneze. De asemenea, facem apel la voluntari, care doresc să ajute echipajele ISU şi Crucea Roşie să distribuie alimente cetăţenilor sinistraţi. Li se asigură transportul dus-întors.

Punctul de colectare al donaţiilor este Instituţia Prefectului-judeţul Bacău. Operaţiunea se va desfăşura în următoarele 3 ore, convoiul plecând la ora 14.00 spre Vrancea. Vă mulţumim pentru cooperare şi implicare!

Update: Prefectura Bacău, în parteneriat cu Garnizoana Bacău şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Maior Constantin Ene” Bacău, a deschis la Cercul Militar Bacău, Str. Oituz 16, un punct de primire ajutoare de la populaţia şi agenţii economici băcăuani pentru sinistraţii din Muntenia (localităţile grav afectate de condiţiile meteo nefavorabile).

Necesităţile lor urgente constau în produse alimentare de bază (apă, conserve şi pâine),  utilaje de deszăpezire, lemne de foc şi voluntari

3 thoughts on “Să-i ajutăm pe oamenii afectaţi din Vrancea!

  1. Vorbesti serios?
    La noi nu s-a miscat niciun deget pana azi-dimineata. Nimeni nu a fost interesat de nimic si, in schimb, sosesc ajutoare din exterior. Abia in seara asta au inceput sa se deblocheze drumurile dupa ce nimeni nu a actionat o saptamana…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *