O săptămână până la Raliul Moldovei Pambac 2014

Unul dintre evenimentele pe care le-am inclus pe agenda celor mai importante manifestări publice din această vără în Bacău este Raliul Moldovei Pambac Bacău 2014 (24-26 iulie). Puține județe din România se bucură de o etapă din cadrul Campionatului Național de Raliuri Dunlop.

Organizat de Clubul ACS Rally Spirit, Raliul Moldovei 2014 are o distanță totală de 427,65 de kilometri (de peste 3 ori mai mult decât în 2013). Cele 11 probe speciale (5 trasee) însumează o distanță de 126,64 km (30% din distanța totală a etapei). În ceea ce privește suprafața de desfășurare a Raliului Moldovei 2014, asfaltul ocupă 20%, în timp ce restul de 80% revine macadamului.

prezentarea-pilotilor-raliul-moldovei-bacau-2013-12

Parcuri service:

  • vineri: Moinești, str. Tudor Vladimirescu;
  • sâmbătă: Bacău, parcarea Arena Mall;

Parcul închis va fi amplasat în fața Hotelului Decebal, unde, ca și anul trecut, joi, 24 iulie, la 20:30 vor fi prezentate echipajele care se vor alinia la startul raliului. Până în momentul de față, în concurs s-au înscris 36 de echipaje. Adrian Răspopa, organizatorul Raliului Moldovei Pambac Bacău 2014, spune că la start vor fi aproape 50 de echipaje:

Pentru editia de anul acesta a Raliului Moldovei Pambac Bacau am estimat ca vom depasi 50 de echipaje inscrise, insca cum aceasta perioada a anului este rezervata concediilor, mai multi concurenti nu au reusit sa trimita formularul de inscriere. Am primit mai multe telefoane de la colegi din campionat si cred ca la start vor fi aproximativ 45-48 de echipaje.

raliul-moldovei-2013-speed-park-bacau-4

Punctul 0 de interes al ediției de anul acesta nu va mai fi municipiul Bacău, ci Oneștiul, unde vineri va avea loc proba superspecială în centrul orașului. Municipiul Onești este orașul natal al lui Adrian Răspopa, care, alături de Cătălin Grigoriu (manager general Pambac), conduc Bacău Rally Team.

Mai jos aveți harta și programul Raliului Moldovei Pambac Bacău 2014 pe zile. Voi fi și eu pe traseu. Mă tentează atât etapa de legătură în zona Măgura (asfalt), cât și probele speciale de la Moinești și Trebeș (macadam). Voi reveni cu fotografii.

harta raliul moldovei bacau 2014

program raliul bacaului 2014 ziua 1

program raliul bacaului 2014 ziua 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *