Proiectele pentru Bacău, garantate de Victor Ponta

Prima vizită a Alianței PSD-UNPR-PC în țară din campania electorală pentru alegerile europarlamentare a vizat județul Bacăul marți, 29 aprilie 2014. Centrul atenției a fost, desigur, Victor Ponta, prim-ministrul României și președintele Partidului Social Democrat, care a oferit garanții băcăuanilor pentru proiectele locale.

Pe mine, ca băcăuan, mă bucură că alianța de guvernământ începe campania cu o vizită oficială în județul Bacău, condus la nivel instituțional de Dragoș Benea (președintele PSD Bacău). Este un semnal din partea premierului că băcăuanii se bucură de toată atenția Guvernului. Nu numai despre semnal este vorba, ci și de asigurările pe care Victor Ponta le-a dat marți, la Teatrul de Vară, în fața a peste 3.000 de băcăuani care simpatizează cu cele trei formațiuni ce alcătuiesc Alianța.

victor ponta bacau europarlamentare-1

Asigurările țintesc sprijinul Guvernului privind principalele proiecte pentru băcăuani:

  • Șoseaua de centură (pe 8 mai se pronunță Curtea de Apel în privința contestării licitației, după care lucrările încep imediat);
  • Modernizarea Aeroportului;
  • Autostrada Bacău – Brașov (au fost demarate procedurile pentru realizarea studiului de fezabilitate);
  • Spitalul Municipal;
  • Sala Polivalentă.

Pe parcursul vizitei sale în Bacău, Victor Ponta i-a avut alături pe: Dragoș Benea, Liviu Dragnea, Daniel Constantin, Gheorghe Nechita (primarul Iașiului), Viorel Hrebenciuc, deputații Cosmin Necula și Lucian Șova, băcăuanca Gabriela Firea, plus candidații la europarlamentare Cătălin Ivan, Damian Drăghici (senator de Bacău) și Sorin Moise. UNPR-iști și PC-iști… mai puțini.

victor ponta bacau europarlamentare-6
Înainte de mitingul electoral de la Teatrul de Vară, Victor Ponta a trecut pe la Pambac, unde directorul companiei, Cătălin Grigoriu, i-a prezentat premierului societatea comercială (unde lucrează aprox. 1.000 de băcăuani) și i-a mulțumit pentru reducerea TVA la pâine. Aurel Popescu, președintele Asociației ROMPAN, a completat cu faptul că aplicarea acestei măsuri a salvat mii de locuri de muncă.

victor ponta bacau europarlamentare-22
Ultima oprire înaintea evenimentului de lansare a candidaților din Bacău a fost la Spitalul Municipal, unde oficialii au fost întâmpinați de primarul Romeo Stavarache. Nu contează că e de la PNL, a spus Victor Ponta. Autoritățile locale vor primi fondurile necesare de la Guvern pentru finalizarea spitalului.

Sunt mândru că sunt băcăuan!

foto via Dan Bitire & PSD.ro

2 thoughts on “Proiectele pentru Bacău, garantate de Victor Ponta

  1. Foarte frumos, pana acum.Dar proiectele mentionate se intind pe ani de zile.Parca vad ca, pe viitor, vine PNL ori PMP ori altul la guvernare si se duce tot de rapa.Cam asta e politica, nu?

  2. @radu: cam ai dreptate. Ori daca va veni la guvernare PNL-ul ei vor continua proiectele si vor spune ca sunt ale lor. Dar la cate promisiuni a incalcat PSD-ul nu cred ca proiectele pentru Bacau vor incepe, cel putin nu prea curand.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *