Principiile mele în această campanie electorală

Pe 5 iunie candidez la Primăria și Consiliul Local Bacău. V-am spus deja de ce candidez și ce fel de campanie voi aborda în următoarele 2 luni, însă aș vrea să subliniez și să detaliez principiile după care mă ghidez pentru această candidatură independentă, inițiativă care pentru mine nu este o chestiune de viață și de moarte și pe care o socotesc ca fiind mult mai importantă decât persoana mea.

9 principii mari și late pentru o abordare nouă!

1. Candidatura aceasta nu este despre mine, ci despre un semnal pe care noi, tinerii băcăuani, trebuie să îl dăm la nivel local. E despre voi. Tocmai de aceea am spus că m-am băgat în luptă cu gândul ca la finalul ei tinerii băcăuani să aibă un reprezentant în Consiliul Local al municipiului Bacău. Temele pe care le voi aborda îi vor avea ca prioritate atât pe tinerii care au rămas în Bacău, cât și pe cei care sunt plecați în străinătate sau prin diferite colțuri ale țarii.

2. În schimb, voi realiza pagini și materiale de promovare pentru #BACAU2016, proiectul impersonalizat pe care am de gând să mizez în campania electorală care începe pe 6 mai. De ce #BACAU2016? Pentru că, iarăși subliniez, nu e despre mine treaba asta, ci despre un moment de cotitură pe care vreau să îl marcăm și construim împreună. Partidele politice și-au dovedit capacitatea în acești peste 26 de ani și cred că trebuie să le dăm un semnal cel puțin la nivel local.

3. Privesc perioada electorală ca pe un eveniment. Eu socotesc campania electorală nu doar ca pe o luptă, ci în primul rând ca pe un moment de care putem profita pentru a dezbate teme care până astăzi nu erau pe agenda publică locală. Atunci când mi-am anunțat candidatura, am spus că unul dintre motivele pentru care candidez e să aduc subiecte importante care nu se discută în atenția cetățenilor, lucru pe care am de gând să îl fac în toate aceste săptămâni ce vor urma.

4. Nu mă schimb! Mă veți vedea cu aceiași pantaloni scurți la bicicletă, voi adopta același stil casual atunci când ies în oraș și voi frecventa aceleași localuri în care mi-am făcut veacul și până acum. De asemenea, convingerile și pasiunile mele rămân aceleași, așa că n-ar trebui să vă mire dacă mă veți vedea fotografiind sau postându-mi mixurile trance în continuare.

kristofer cristian ghinghes bicicleta primaria bacau

5. Voi comunică în continuare pe canalele cu care v-am obișnuit în acești peste 9 ani de activitate, iar pe Facebook voi continua să postez pe profilul meu și nu voi deschide o pagină (cu like-uri) care să aibă numele meu. Asta pentru că nu vreau să par sau să fiu mai oficial decât voi. Mi s-a sugerat să convertesc profilul în pagină și automat să am 5.000 de like-uri, dar n-aș face niciodată o chestie de genul deoarece ar fi o dovadă de nesimțire, obligându-mi practic prietenii să fie de acord din oficiu cu un demers politic personal. În plus, cei 4.300 de followeri adunați în tot acest timp sunt mult mai valoroși decât tot atâția oameni care mi-ar fi dat like doar pentru o candidatură.

6. Sunt la fel de critic și direct. Nu cred că această candidatură trebuie să mă facă mai diplomat sau să marcheze o perioadă de pauză în ceea ce privește materialele mele de watchdog la adresa administrației publice locale și a oamenilor politici din Bacău, ba dimpotrivă! Pe acest blog veți vedea articole la fel de articulate, căci una dintre direcțiile ce stau la baza candidaturii mele este să spun pe nume lucrurilor care s-au întâmplat și se întâmplă în Bacău. Ca să schimbăm, trebuie să știm de unde plecăm!

7. Transparență totală! Ca și până acum, voi scrie despre toate evenimentele la care merg, vă voi spune pe unde sunt și cu cine mă întâlnesc. În ceea ce privește finanțarea campaniei, donațiile (dacă și câte vor veni) vor fi făcute publice, iar cheltuielile la fel. Nu am nimic de ascuns și cred că e dreptul alegătorilor să știe cum stă treaba cu banii de campanie ai candidaților pe care îi votează.

8. Scurtul meu trecut va fi la vedere. Am 23 de ani, am fost implicat într-o grămadă de proiecte și am colaborat cu o mulțime de oameni până în prezent, așa că orice nelămurire pe care o aveți legată de activitatea mea trebuie clarificată. Răspund la orice fel de întrebare, oricât de incomodă ar fi. Sunt mândru de absolut toate lucrurile pe care le-am făcut până acum și îmi asum tot ceea ce am scris în toți acești ani, chiar dacă vorbim de peste 7.000 de articole (majoritatea fiind despre Bacău).

9. Rămân corect. Nu mă aliez cu nimeni, nu voi face politică în școală sau la universitate (chiar dacă în mediile astea aș fi primit cu brațele deschise), nu voi frecventa bisericile pentru a culege voturi și nu voi face aranjamente în schimbul susținerii unora sau altora, fie că e vorba de persoane cu influență sau oameni de afaceri, fie de partide sau de fel de fel de structuri care se află în spatele multora de pe scena politică, inclusiv în spatele unor fețe noi. Cât despre cadouri și alte chestii cu care să îndulcesc electoratul, nici nu discut despre așa ceva, chiar dacă unii mi-au propus să mă sponsorizeze cu astfel de lucruri. Nu, mulțumesc!

Bacăul chiar are nevoie de altceva. De ceva nou!

cristian ghinghes pod

3 thoughts on “Principiile mele în această campanie electorală

  1. Va votez desi consider ca santeti prea crud.Dar sant satul de cei care au fost in ultimul deceniu.Cand trec pe langa stadion,un activ al comunitatii,lasat in paragina imi vine sa inebunesc.

  2. Frumoase principii. Uneori, de cele mai multe ori, cei care intra in administratie, sunt tentati apoi de o afiliere politica. Motivele nu le discut.
    Ati fi de acord ca-n cazul in care veti fi ales, in oricare din cele 2 functii pentru care candidati, sa semnati in alb o demisie, prezentata public, care sa intre in vigoare in cazul in care va afiliati politic?
    Oricum eu va doresc succes. Sper ca-n campanie sa ma convingeti sa va votez.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *