Poze pe hi5 la calitate maxima – tutorial

In acest articol puteti afla cum puteti posta pozele pe hi5 fara sa pierdeti din calitate!

Multi dintre tinerii care stau pe internet au cont pe hi5.com, cea mai cunoscuta retea de socializare in Romania. Un profil de Hi5 se bazeaza pe fotografii. Zicala „O fotografie face mai mult decat o mie de cuvinte” nu este un mit.

In primul rand, Hi5-ul are cateva reguli in ceea ce priveste postarea pozelor:

 • se pot incarca fisiere mai mici de 10 MB
 • se pot posta fisierele de tip GIF, JPG sau PNG

Fereastra dedicata unei fotografii postate are o rezolutie de 650 x 650 de pixeli. Daca hi5-ul sesiseaza ca poza ce o postati depaseste 650px in latime sau in inaltime el va redimensiona fotografia proportional, proces prin care se reduce dramatic claritatea fotografiei.

Cum trebuie sa faci:
1.Nu uita sa faci o copie a fotografiei pe care vrei sa o postezi pe hi5!

2.Deschizi fotografia cu orice editor de imagini (recomand gratuitul Paint.NET)

3.Redimensionezi imaginea astfel incat width sau height (largimea sau inaltimea) sa nu treaca de 650 de pixeli. Daca fotografia este in mod landscape vei avea grija ca width-ul sa nu treaca de 650, iar daca este in modul portrait vei avea grija ca height-ul sa nu depaseasca 650 de pixeli.
Operatia de redimensionare apare in mai toate editoarele de imagini sub numele de „resize”.
Ai grija ca in urma operatiunii de redimensionare fotografia sa isi pastreze proportiile. De obicei va avea urmatoarele valori: 650 x 488 / 488 x 650 iar pentru wide 650 x 406 / 406 x 650.

4.Salvezi fotografia in formatul PNG! (foarte important, aici este cheia!)

5.O incarci/postezi/uploadezi pe hi5!

Redimensionarea fotografiei – maxim 650 de pixeli

Salvarea pozei in format PNG

15 thoughts on “Poze pe hi5 la calitate maxima – tutorial

 1. foarte tare doar ca eu nu am profil de hi5 si nu inteleg de ce mi-as face unul? sunt terorizat de cererile de prietenie de pe hi5 nu mai pot…

 2. Fiecare il foloseste in ce scopuri vrea.
  La varianta cu invitatiile, marchezi adresa de mail ca spam si gata 😉

 3. e amuzant ghidul asta. cum sa dai resize la o poza si sa o salvezi in .png..woow. de fapt inteleg..trimit pe mess mass cu hi5 iti dai seama ca toata lumea intra pe blog => trafic.

 4. Reduce dramatic claritatea????
  Cum asa? Poate ca-i reduce calitatea sau adancimea de camp, dar claritatea???? Poate nu cunosti sensul cuvantului in fotografie?

  Ti-am mai spus sa te feresti de expresii gen: cel mai tare, cel mai cunoscut etc… Ai la baza un studiu care sa spuna ca hi5 e cel mai cunoscut? Nu cred!

 5. ce au toti frustratii astia cu tine mai kris,ca u esti baiat bun:)) in cel mai rau caz se poate considera informatia ta ca neredundanta, dar de aici pana la comentarii rautacioase e o chestie care tine de subconstient; probabil ei nu au capacitatea introspectiei si de aia bat campii pe aici

 6. @ anonim

  Site-ul Alexa top 100 prezinta cele mai importante site-uri din punctul lor de vedere si nu un clasament oficial, pe baza unui studiu.

  Raman la parerea mea si anume ca o exprimare „probabil cel mai ….” e cea mai corecta.

 7. @ anonim

  Si nu suntem frustrati, mai ales eu, crede-ma!
  Daca tu vrei sa inghiti informatii deformate sau neadevarate, n-ai decat. Eu simt nevoia, cateodata, sa mai corectez.

  Kristofer face o treaba buna, dar are si multe, foarte multe scapari. In acele momente trebuie intervenit. Isi da cu parerea in foarte multe domenii de care nu are habar si s-ar putea ca multi pustani sa nu verifice informatiile de pe blog si sa ramana cu ele in forma aceasta neadevarata.

 8. :))))))))))) hahahahahahha … inca odata … :))))))))))))))))) hahahahahahahaha….adevaru’ e ca… trimite mass-uri la greu… cum a corect un punct cv pe blog…hop mass…bulangiu’ mic

 9. daca tu numesti „cea mai cunoscuta retea de socializare in Romania” HI5-ul in care 90% sunt cei mai prosti cocalari din Romania si toate pitzipoancele din tara, care au un nivel foarte grav de incultura si prstime…atunci tind sa te dezamagesc ca este „socializare” acest lucru. pacat pentru restul care au conturi, si au ceva „de spus” prin arta care o prezinta sau alte chestii care din cate vad sunt grav ingorate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *