Păcătoșii de la Consiliul Județean Bacău se întâlnesc vineri la Mănăstirea Răchitoasa

În ciuda sloganurilor de genul „Să aducem satul mai aproape de oraș”, lozinci cu care PSD a câștigat alegerile din județ în ultimii 25 de ani, zonele rurale băcăuane, mai ales cele din estul județului, se confruntă cu o sărăcie lucie. E adevărat, programe sociale există, însă degeaba le dăm anual ghiozdane copiilor de la sate dacă nu îi ajutăm ca după ce termină ciclul gimnazial (dacă îl termină, căci și aici e de discutat și sunt cifre care ar trebui să ne sperie) să ajungă la liceu. Apoi, degeaba ducem periodic ajutoare sociale în satele din Valea Zeletinului dacă nu facem nimic pentru a dezvolta comunitățile de acolo.

În acest context al sărăciei din estul județului, Consiliul Județean Bacău se reunește vineri la Răchitoasa, iar întâlnirea se va desfășura chiar în incita Mănăstirii Răchitoasa, recent modernizată cu fonduri europene. Stați liniștiți, ai noștri consilieri județeni țin acolo ședința nu pentru a asculta problemele cetățenilor comunei Răchitoasa, una dintre cele mai sărace comunități din acest colț de Europă, ci pentru a marca renovarea unui lăcaș de cult.

Asta e… se pare că îndemnul „vrem spitale, nu catedrale” a fost dat foarte ușor uitării de politicieni, iar singurele motive care i-ar scoate pe dragii noștri aleși județeni din birourile lor izolate și păzite de la Palatul Administrativ sunt inaugurările de biserici, nicidecum problemele comunităților care i-au trimis pe scaunele plușate și moi ale Consiliului Județean.

Stați, asta nu e tot! Pe ordinea de zi a ședinței se află și un proiect de hotărâre prin care Consiliul Județean Bacău va dona câteva bunuri către Arhiepiscopia Romanului și Bacăului. Miroase a alegeri, iar biserica trebuie cumva să rămână aproape de ei, nu?

Așadar, dacă vreți ca PSD-iștii din județ să vină la voi în comunitate ca să vadă cum trăiți, cum arată drumurile, cum arată școala la care învățați sau la care vă duceți copiii, ce gust are apa și așa mai departe, singura voastră șansă e să turnați o biserică. Altfel, Dragoș Benea și compania vor continua să „aducă satul mai aproape de oraș” din birourile lor bine păzite, astfel încât noi, cetățenii care îi terorizăm cu tot felul de pretenții, plătitori de taxe și impozite, fără de care ei nu ar avea ce și cu ce să conducă județul, să stăm departe de starea lor de zen.

rachitoasa bacau

 

One thought on “Păcătoșii de la Consiliul Județean Bacău se întâlnesc vineri la Mănăstirea Răchitoasa

  1. Mda, asa considera ei ca o sa ii ierte Dumnezeu… oricum anul asta o sa ii alunge lumea cu pietre la alegeri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *