Două organizații din Coaliția pentru Familie, definitiv homofobe

Am evitat să intru în dezbaterea talibană privind inițiativa Coaliției pentru Familie deoarece este un subiect care, din câte am observat pe Facebook, e discutat mai mult cu patimă și mai puțin cu argumente demne de secolul 21. În plus, dacă îmi spun părerea, automat sunt arătat ca fiind omul diavolului, consilierul local care a interzis profesorilor să strângă semnături în școală pentru această inițiativă. De parcă Legea Educației n-ar fi destul de clară în ceea ce privește prozelitismul religios. Apropo, felicit Asociația Elevilor din Bacău pentru că au luat atitudine în acest sens!

Totuși, când văd că această inițiativă a Coaliției pentru Familie este pe cale să devină un subiect de campanie principal în dauna problemelor reale ale românilor, mă simt dator să fac niște clarificări și să le povestesc măcar celor care mă urmăresc că asta e o temă falsă. Poziția mea e simplă: vrem să trăim ca-n vest? Bun, atunci trebuie să ne rezumăm cumva la aceleași valori. Auziți asta de la un heterosexual.

În 2013, două dintre organizațiile care astăzi formează Coaliția pentru Familie, și anume Pro-Vita și Alianța Familiilor din România, au fost amendate de CNDC (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) cu câte 1.000 de lei pentru discriminare, în urma sesizării depuse de ActiveWatch. Acesta era mesajul care trona pe panourile publicitare homofobe ale celor două organizații „familiste”:

„Vino la Muzeul Ţăranului Român azi la ora 18! ţi-ai vedea băieţelul … HOMOSEXUAL? ţi-ai închipui fetiţa LESBIANĂ? Pe Olari, şi la MTR, se fac nişte chestii”

Organizațiile Coaliției pentru Familie au contestat amenzile în instanță, pe motiv că mesajele ar fi „legitime și defensive, adresate părinților”. Curtea de Apel nu le-a dat dreptate, iar Înalta Curte de Casație și Justiție le-a respins pe 26 octombrie 2016 recursul. Concluzia? 2 dintre organizațiile Coaliției pentru Familie sunt deja homofobe cu acte în regulă, definitiv și irevocabil. Și trebuie să plătească pentru asta.

În acest context, nu aveam cum să nu votez și să nu susțin cea mai recentă inițiativă a consilierului local Gabriel Stan de organizare a unor cursuri anti-discriminare pentru funcționarii publici din Bacău.

panouri-homofobe-coalitia-familie

foto: B365

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *