Câteva noutăți despre Divanul AdBlog. Mergem mai departe!

Din motive care fie îmi scapă, fie prefer să nu le menționez aici și acum, Divanul AdBlog, poate primul ONG cu și pentru bloggeri din România, este destul de inactiv de vreo 2 ani încoace. Ce-i drept, unii au plecat, alții au devenit tăticimoguli sau consilieri pe la primărie, iar câțiva efectiv s-au lăsat de scris și s-au apucat de altele. Veteranii au rămas însă pe poziții.

Vorbind de-a lungul ultimilor ani cu diverși onlineri și persoane interesate de fenomenul asociativ din blogosferă (căci da, suntem tare dezbinați și noi avem de pierdut, în timp ce unii mai ales de prin politică își freacă mâinile când noi ne tachinăm), am ajuns la concluzia că Divanul are potențial. Prin urmare, voi încerca să dau un refresh asociației, cu sprijinul celor care vor să se implice.

divanul adblog sigla black white

Activi sau nu, toți cei care fac astăzi parte din Divan vor fi consultați și vor avea în curând un plan de acțiune pe masă, în baza căruia am de gând să extindem asociația bloggerilor la nivel național și să punem bazele unor proiecte pentru bloggerii din România. Am destule idei în sensul ăsta.

Până atunci, fac un rezumat al noutăților din Divan:

  • Vlad Popovici, pe care probabil îl știți de la activitățile Asociației Elevilor din Bacău (AEBC), este, începând de săptămâna trecută, cel mai nou membru al Divanului AdBlog. Bine ai venit! Știu că ai bacalaureat și admitere în 2016, dar sper să scrii în continuare la fel de des!
  • Spre sfârșitul lunii noiembrie, eu și Florin am participat, la invitația Centrului pentru Jurnalism Independent (CJI), la reuniunea Convenției Organizațiilor de Media (COM) de la Sinaia, unde am stabilit că Divanul AdBlog va adera la COM.
  • Pe BlogBacau.ro, domeniu al Divanului AdBlog, am realizat un agregator al blogurilor băcăuane. Astfel, intrând acolo veți găsi absolut toate articolele scrise de bloggerii din Bacău.
  • Site-ul asociației, Divanul.ro, va fi relansat până la sfârșitul săptămânii.

Bloggerii care își doresc să pună umărul la extinderea Divanului și/sau să adere în asociație sunt bineveniți.

Cristian Ghinghes blogger

foto via Gabi Mihai

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *