Noaptea în teatru

Joi seara s-a sforăit pe scena Teatrului Bacovia. La propriu! S-a întâmplat în cadrul ID Fest 2014, la Noaptea în teatru, unul dintre momentele de tradiție ale Festivalului Național de Teatru în Limba Română pentru Tineri. A nu se înțelege că sforăitul e o tradiție la ID Fest! 🙂

Activitatea propusă de trainerii de la Ingenious Drama Festival 2014 a fost una inedită. Micii actori au închis ochii, au format un șir lung și, după o tură de teatru cu pleoapele pe ochi, au fost conduși de traineri înapoi pe scenă. Aici au fost așezați, li s-a spus să facă liniște și să fie atenți la ce urmează. Ei nu știau ce îi așteaptă. Se așteptau la mai multă acțiune.

noaptea in teatru id fest 2014-13

Noi, cei rămași pe scaune, am părăsit ușor-ușor sala principală. S-a făcut liniște. Mulți dintre participanți au adormit la scurt timp. Scopul exercițiului a fost acela de a-i lăsa pe micii actori să fie liberi. Liberi în sensul că ei sunt cei care trebuie să ia atitudine. Unii au stat o oră întinși pe scenă. Alții, până pe la ora 1, spun organizatorii.

Eu am plecat după jumătate de oră după ce s-a făcut „noapte” în teatru. Nu mi s-a părut deloc plictisitoare activitatea, ba dimpotrivă. Pentru noi, cei care priveam subiecții experimentului prin crăpăturile ușilor, era palpitant să le observăm mișcările. S-or trezi? Nu s-or trezi… (aka oare sunt chiar atât de fraieri încât să stea nemișcați acolo?) – n-am zis asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *