Marea Britanie își face armată de postaci

Cu scopul de a manipula discuțiile de pe Facebook, Marea Britanie își va forma o unitate specială în cadrul armatei care va fi specializată în „operațiuni psihologice și război neconvențional”. Este o știre care nu a apărut în presa din România, dar care merită foarte multă atenție.

Brigada 77, așa cum se va numi această unitate, va avea 1.500 de postaci și își va începe activitatea în luna aprilie. Practic, ăștia urmează să își facă multe conturi false și să manipuleze populația de pe Facebook. Deci n-au ca scop nici depistarea infractorilor, nici a faptelor de cybercrime, ci modelarea discursului de pe rețelele de socializare (Facebook și Twitter în principal). De parcă n-am avea printre noi suficienți agenți acoperiți care să facă propagandă de dimineață până seara pentru legile Big Brother!

Voi vă dați seama ce pregătesc britanicii? Oricât de conspiraționist ar suna, Noua Ordine Mondială capătă contur.

The brigade will be responsible for what is described as non-lethal warfare. Both the Israeli and US army already engage heavily in psychological operations. Against a background of 24-hour news, smartphones and social media, such as Facebook and Twitter, the force will attempt to control the narrative. The 77th will include regulars and reservists and recruitment will begin in the spring. Soldiers with journalism skills and familiarity with social media are among those being sought. SURSA: The Guardian

Păreri?

British-soldier-008

One thought on “Marea Britanie își face armată de postaci

  1. Aveau si inainte.. dar numai ca acum se oficializeaza treaba. Oricum, trist. Guvernele castiga din ce in ce mai multa putere in fata cetatenilor, cand de fapt ar trebui sa fie invers. Democratie de carton.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *