I Love Bacău, pagină de Facebook înregistrată la OSIM

Cu aproape 85.000 de like-uri, I Love Bacău este cea mai mare comunitate de băcăuani. E o pagină de Facebook pe care puteți vedea imagini, știri și evenimente atât din municipiul Bacău, cât și din celelalte localități ale județului.

Două lucruri îmi plac foarte mult la I Love Bacău: că mereu menționează sursa conținutului postat și că încurajează periodic băcăuanii să dezbată diverse probleme locale.

Spre exemplu, vara trecută am scris că Primăria iubește sportul băcăuan închizând Bazinul de înot. Articolul a fost preluat de cei de la I Love Bacău, ocazie cu care am avut șansa să observ că băcăuanii devin foarte iritați atunci când autoritățile pun interesele unui privat mai presus de binele public. De-ar arăta-o nu doar pe Facebook, ar fi ceva! Apropo, de ce acel contract de închirere e ținut la secret? Cumva pentru că suma plătită de Antena 1 e derizorie și Primăriei îi este frică să nu se lase cu scandal?

Revenind, la început am fost destul de sceptic privind I Love Bacău și vă spun și de ce: era o inițiativă a celor de la Bacau.net, portal care la acea vreme fura texte și fotografii de pe unde putea. Între timp, Bacau.net a devenit serios, chiar dacă a rămas un agregator local. Articolele pe politic sunt destul de bine documentate și pertinente. I Love Bacău s-a dezvoltat frumos, promovând în principal lucrurile pozitive din Bacău. Le acord o mare bilă albă pentru faptul că n-au nicio reținere în a susține evenimentele și proiectele care își propun să facă din Bacău un loc mai colorat. Exemple: We Are Happy In Bacau, Marșul bicicletelor, Night Ride, NOI#Bacau etc.

i love bacau

De ieri, I Love Bacău este marcă înregistrată, devenind, dacă nu mă înșel, singura pagină de Facebook din Bacău înregistrată la OSIM (Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci), asta dacă nu din România. N-am mai văzut pagini de Facebook printre mărcile înregistrate. Conform certificatului OSIM, nișele clasă înregistrate de marca I Love Bacău sunt:

  • 16: Hartie, carton si produse din aceste materiale, necuprinse in alte clase; produse de imprimerie; articole pentru legatorie; fotografii; papetarie; adezivi (materiale colante) pentru papetarie sau menaj; materiale pentru artisti; pensule; masini de scris si articole de birou (cu exceptia mobilelor); materiale de instruire sau invatamint (cu exceptia aparatelor) ; materiale plastice pentru ambalaj (necuprinse in alte clase); caracter tipografice, clisee.
  • 35: Publicitate; gestiune afacerilor comerciale; administratie comerciala; lucrari de birou; import-export, lant de magazine.
  • 41: Educatie; instruire; divertisment; activitati sportive si culturale.
  • 42: Servicii stiintifice si tehnologice, precum si servicii de cercetare si de creatie, referitoare la acestea; servicii de analiza si cerectare industriala, crearea si dezvoltarea calculatoarelor si a programelor de calculator.

Să sperăm că puținii străini care ne vizitează orașul să mai poată folosi „I Love Bacău” în recenziile lor. 🙂

i love bacau marca inregistrata osim

2 thoughts on “I Love Bacău, pagină de Facebook înregistrată la OSIM

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *