Legea prostiei nationale

Dragi elevi, profesori, politicieni, simpli cetateni, va prezint Legea Educatiei Nationale, articolul 30, aliniatul 3:

Elevii şi studenţii cu aptitudini şi performanţe şcolare excepţionale dovedite pot promova 2 ani de studii într-un an şcolar sau universitar, cu condiţia ca cei doi ani să nu cuprindă anul terminal, în condiţiile prezentei legi, o singură dată pe ciclul/nivelul de studii.

Care va sa zica, daca eu sunt un elev exceptional, inchei cu 10 pe linie, ma remarc la olimpiade si dovedesc ca sunt un geniu, pot sari un an de scoala?

Parerea mea? Nu dau doi bani pe marea asumare a raspunderii Guvernului in Parlament. Legea este deplasata pentru ca mi se pare nefiresc sa sari peste un an de scoala. Cum asimileaza acel elev materia pe care a sarit-o in momentul in care a promovat doi ani de studii? Chiar de-ar fi un geniu, consider ca ar trbui sa invete si sa promoveze cot la cot cu ceilalti.

Update: m-am informat si am aflat ca nu se sare un an ci se fac doi intr-un unul. Tot o imbecilitate ramane.

9 thoughts on “Legea prostiei nationale

  1. ideea e buna, zic eu..adica in alte tari sunt scoli speciale pentru elevii supradotati, asa ar trebuii sa fie si la noi, nu sa faca 2 in 1 ci sa faca acelasi numar de ani dar cu o materie mult mai grea.

  2. esti tu prost ca e buna ideea…de ce sa piarda copilu' ala timpu' sa se plictiseasca la ore….???

  3. nu e nevoie de scoli speciale pentru cei destepti.pentru asta se da examenu/tezele in clasa a8a,ca sa ii diferentieze si sa se duca la licee bune;)..oricum nu sunt de acord cu aceasta lege,si nimeni nu va tine cont de ea 😉

  4. acu ai auzit si tu de legile asta?:))
    cauta si tu subiecte mai bune nu numai muzica si vechituri domle

  5. nu se sare anul dar acel elev invata intr-un an cat ar trebui sa invete in doi si da examene teze si toate care se fac la scoala

  6. Nu inteleg ce va mira ca mai sunt si copii care chiar vor sa invete, nu sa mearga la scoala ca in tabara/excursie/club/discoteca, sa faca misto de profesori, sa fumeze in curtea scolii, sa mai faca altele prin toatele si restul (le stiti si voi). Unii poate au aspiratii mai inalte, nu?!

  7. E porcarie.. vad ca acum au inceput politicientii sa se gandeasca la populatie. Cand au mai dat asa multe legi? In urmatoarele 2 luni cine stie ce vom mai vedea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *