De ce ar fi întârziat 2 ore concertul lui Al Di Meola din Bacău

Weekendul acesta, în Bacău are loc Festivalul Internațional de Jazz, un eveniment organizat de Teatrul Municipal Bacovia care ne costă nu mai puțin de 1,6 miliarde de lei vechi de la bugetul local. Chiar dacă evenimentul este finanțat din banii băcăuanilor, cei care vor să participe la eveniment sunt nevoiți să scoată din buzunar între 30 și 70 de lei pentru fiecare seară. Nu și consilierii locali, care au primit 800 de invitații pe care să le dea gratuit cui doresc ei.

N-am fost la niciun concert pentru că am preferat să merg la proteste și, sincer să fiu, nici nu mă dau în vânt după jazz. Mă știți, eu sunt mai mult cu muzica electronică, în special trance. Totuși, am prieteni care au fost la festivalul de jazz și care mi-au relatat că în prima seară sala a fost pe jumătate goală sau plină, luați-o cum doriți voi, iar temperatura i-a obligat să stea cu gecile și fularele pe ei. Mai mult, organizatorii au greșit numele lui Kenny Garrett.

Azi, în cea de-a doua seară, am fost sunat de oameni care m-au rugat să scriu ce se întâmplă pentru că, zic ei, e strigător la cer. Și chiar le dau dreptate:

Concertul lui Al Di Meola trebuia să înceapă la 21:00, dar acesta a urcat pe scena cu 2 ore mai târziu din care 30 de minute am înghețat afară, în frig, la 2 grade. Bine, nici în sală nu e foarte cald… Când a urcat pe scenă, Al Di Meola și-a cerut scuze și a spus că e vina organizatorilor. Aceiași organizatori care nu ne-au anunțat cât și de ce întârzie artistul…

O sursă bine informată mi-a relatat că Al Di Meola ar fi întârziat deoarece acesta i-a așteptat pe organizatori în Aeroportul Otopeni până când reprezentanții Teatrului Bacovia ar fi adus 18.000 de dolari. În pungă. Organizatorii le-ar fi propus să se întâlnească la Buzău, dar artiștii au refuzat. De aici și întârzierea. Sunt tare curios cum vor justifica Anca Sigartău and co. acești bani, având în vedere că evenimentul este organizat din bani publici, iar plățile se fac cu totul și cu totul altfel.

Până se lămurește treaba, un lucru e cert: ne-am făcut încă o dată de cacao din cauza evenimentelor organizate pe genunchi de Anca Sigartău și Dragoș Pandele sub umbrela Teatrului Bacovia.

foto via Deșteptarea

festival jazz bacau

3 thoughts on “De ce ar fi întârziat 2 ore concertul lui Al Di Meola din Bacău

  1. L-au adus de la bucuresti intr-un bus neincalzit.
    A stat artistul 5 ore in aeroport astaptand
    Si toate astea…marca Sigartău.
    Să vedem cum isi justifica mizeriile organizatorice.

  2. Un alt lucru de tot cacatul a fost ca atunci cind posesorii de invitatii s-au apucat de huiduit si au plecat in bloc din sala .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *