Teatrul Municipal Bacovia se transformă în biserică

Înainte să încep serialul Afacerea Theaterstock, care va include episoade de la descălecarea noii directoare în Bacău și până la cele mai mici detalii despre schema de pe urma căreia banii de la festival au ajuns în diverse buzunare, o să vă dau o veste care îi va bucura pe bisericoși pe de o parte și îi va indigna pe cei care se simt, pe bună dreptate, asaltați de popi pe de altă parte.

Surse foarte bine informate din cadrul Teatrului Municipal Bacovia mi-au povestit că începând cu stagiunea 2015-2016 vor exista numeroase spectacole de teatru religios în program. Inițiat de Anca Sigartău, proiectul se numește „Ca toți să fie una” și își propune să aducă un omagiu sfinților creștini.

Ca dovadă, deja au avut loc două spectacole religioase pe scena Teatrului Bacovia: Piesa „Sfântul Vodă Brâncoveanu” pe 16 august și spectacolul „Întoarcerea zidarului” pe 29 august, adică sâmbăta care tocmai a trecut.

Nu știu cum vi se pare vouă treaba asta, dar eu cred că îndoctrinarea religioasă trebuie să rămână în multele biserici pe care le avem în Bacău și că banii puțini de la Teatrul Municipal Bacovia ar trebui investiți în spectacolele actorilor care activează în Bacău, nu în fanteziile și obsesiile doamnei Sigartău.

Să vă mai spun că prima intrare în teatru a Ancăi Sigartău după instalarea pe funcția de manager a fost braț la braț cu un popă și că ea a fost văzută deseori de către angajații săi împrăștiind tămâie în sălile Teatrului Bacovia?

P.S.: Abia acum înțeleg de ce reuniunile Asociației Părinți pentru Ora de Religie (APOR) au loc la Teatrul Bacovia (or fi plătind chirie?) și motivul real pentru care Anca Sigartău a fost chemată de către preafericitul Daniel la Patriarhie pentru a primi Diploma și Medalia omagială „Sfântul Ioan Gură de Aur”.

anca sigartau intalnire patriarh

9 thoughts on “Teatrul Municipal Bacovia se transformă în biserică

 1. LOOL. Nu-mi vine sa cred ce tocmai am citit :)))
  Sunt plecat din Bacau de 3 ani si lucrurile au ramas tot asa.. milioane si milioane in biserici…

 2. Daca ar fi atat de religioasa ar trebui sa se casatoreasca si sa nu mai traiasca in pacat cu amantul ei. Pentru ca este situt ca doamna Sigartau locuieste in teatru, in acelasi apartament cu consilierul ei financiar, Dragos Pandele.
  Femeile de serviciu din teatru si celelalte colege care locuiesc pe etaj cu dansa va pot povesti cat de vie in simtiri este doamna Sigartau pe la 6 dimineata.

 3. „prima intrare în teatru a Ancăi Sigartău după instalarea pe funcția de manager a fost braț la braț cu un popă”

  ce popa?

   1. Nu stiu cu ce popa a intrat la brat, dar stiu sigur ca va iesi in suturi, scoasa tot de un popa!
    Mai exact, scoasa in suturi de Aron POPA, seful corpului de control al Curtii de Conturi.

 4. Hmm… teatrul fiind o pasiune pentru mine, vreau sa spun citeva vorbe si eu… Doamna Anca Sigartau este totusi o actrita (si inca una foarte buna, dupa parerea mea). Faptul ca a initiat un astfel de proiect nu mi se pare ca suna a „indoctrinare”, ci mai degraba a culturalizare. Pina la urma, e dreptul ei sa infiinteze proiecte de teatru, cu diverse teme. Si daca initia un proiect despre cultura indiana, sau despre religia vreunui trib african, sau cu o tematica stiintifica, era la fel: dreptul ei. Un mod nou de a culturaliza populatia si de a invata oamenii cit mai multe lucruri… Nu vad ce e chiar atit de gresit aici.
  Cit despre o diploma mentionata de autor spre finalul articolului… Imi permit sa cred ca actrita Anca Sigartau o merita cu adevarat. Iarasi, si daca primea o diploma cu felicitari pentru promovarea culturii chinezesti (spre exemplu), nu cred ca era problema cuiva…

  1. Ba da doamna sau domnisoara Amy. Este problema celor care s-au saturat ca din bani publici sa fie subventionati parazitii sociali din biserici. Si ca acestia sa isi extinda sfera de influente in alte domenii unde tot banii publici sunt cheltuiti. Probabil ca nu stiti dar cultura reprezinta totalitatea valorilor spirituale si materiale create de omenire. Totalilatea! Nu o viziune ingusta, privita prin ochelarii de cal a unei anumite dogme religioase! Sau va faceti cumva iluzii ca toate textele si piesele de teatru, ca tot suntem la capitolul acesta, sunt pe placul preafericitilor paraziti? Si ca fara sa stiti, daca au un cuvant de spus in spatele usilor inchise, nu veti fi privata de texte si sspectacole care pun probleme si ridica intrebari incomode? Vorba regretatului Charles Hitchens … va doriti sa fie cineva care sa decida in PENTRU DUMNEAVOASTRA ceea ce trebuie sa vedeti si sa auziti??? (Cautati un minunat speech, despre libertatea de exprimare, a celui mai sus amintit. Merita. )

   1. Sint total de acord cel putin cu ultima parte: nimeni n-ar trebui sa decida ce sa vada/auda/creada altcineva. E dreptul la opinie al fiecaruia. Si da, cultura inseamna totalitatea valorilor spirituale si materiale create de omenire, perfect! Si a institutiilor create pentru sustinerea acestor valori, de asemenea. DAR inca mai cred ca Anca Sigartau are dreptul sa arate publicului o parte din aceasta totalitate. Asa cum altii, la rindul lor, au tot dreptul sa arate si alte parti ale acestei culturi vaste.
    Fara a ma gindi la banii si la luxul bisericilor (lux care… cel putin „bate la ochi”, intr-adevar), mai bine m-as gindi ca n-are rost sa dau la o parte, din cauza masinilor unora, piese de teatru frumoase si valoroase.

 5. Despre ce vorbim?????? Piese frumoase si valoroase? Asta vor si actorii teatrului care si-au pus toata speranta in noul manager care se pare ca foloseste institutia teatrului doar ca pe o rampa de lansare prntru viitorul domniei sale.Sunt multe dedesubturi pe care lumea de rand nu are de unde le sti,Inca nu sunt bani sa se achite firmele participante la festival,desi s-au alocat mult mai multi bani decat s-a dat public in presa. Hmmmm…..e clar ca acum,precum Stefan cel Mare,se vor monta spectacole religioase pentru iertarea pacatelor,dar,doamna Sigartau,nu transformati teatrul bacauan intr-un altar si scoateti naibii linoleumul ala cu norisori si viitori ingeri de la intrarea in teatru. Lasati mortii nostri ,inca vii,acolo unde le e locul si dati de mancare actorilor nostri care,majoritatea ,someaza.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *