În 2014, ID Fest (se) schimbă

ID Fest 2014 tocmai a fost anunțat să înceapă pe 14 iulie 2014. După ce anul trecut au avut doar 6 trupe în competiție, organizatorii au decis ca ediția cu numărul 15 să aducă schimbări importante la ID Fest. Cea mai importantă constă în faptul că festivalul își schimbă anul acesta limba maternă, din limba engleză în limba română. De asemenea, în concurs se vor introduce câteva secțiuni noi.

id fest back in business

Am urmărit cu mare atenție și plăcere Ingenious Drama Festival în ultimii ani pentru că este unul dintre evenimentele culturale emblematice care au loc anual în Bacău. Și pentru că îmi place vibe-ul pe care îl transmite acest eveniment, condamnat parcă să umple până la refuz sălile cu elevi și studenți. Thumbs up!

În fiecare vară, zeci de tineri pasionați de teatru din toată țara se strâng la Bacău, unde nu au doar ocazia să joace pe scena Teatrului Municipal Bacovia, ci, poate și mai important, să participe la ateliere utile pentru aceștia, susținute de actori profesioniști. Același lucru se va întâmpla și anul acesta, începând cu 14 iulie, când cea de-a XV-a ediție a Ingenious Drama Festival va demara sub sloganul „I.D. Fest schimbă!”.

Ce se schimbă?

  • Limba în care se joacă piesele din concurs, din engleză în română;
  • Apare One Man Show, secțiunea de monoloage pilotată anul trecut sub numele „Work-in-progress„;
  • Se introduce secțiunea de dramaturgie (pentru scenarii de teatru scrise de adolescenți).

Să sperăm că party-urile rămân la fel și că nu dispare spectacolul de final Searching for IDentity. Și că vor fi mai multe trupe ca anul trecut.

deschidere id fest 2013-1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *